Politie Friesland

Politieberichten 28/01 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 28-01-2004 - Voor vragen over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (058) 880 82 72.

Sneek: aanhouding verdachte
De politie heeft woensdag rond 16.00 uur een 44-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand in de binnenstad van Sneek op dinsdag 27 januari. Het betreft hier de voorbijganger die de brand gisterochtend meldde bij de politie.
In overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. In het belang van het onderzoek is de verdachte ingesloten. De verdachte zal vandaag worden verhoord.

Fryslân: aanrijdingen door gladheid
Hieronder volgt een opsomming van plaatsen waar vanaf 11.00 uur vanochtend aanrijdingen ten gevolge van de sneeuwval hebben plaatsgevonden.
Sint Jacobiparochie, Kadal, geen gewonden, 1 auto betrokken Jelsum, Bredyk, een gewonden, 1 auto betrokken
Dronryp, A31, geen gewonden, 1 auto betrokken
Marssum, Beetgumerdyk, 1 lichtgewonde, 1 auto en autobus betrokken Midlum, A31, geen gewonden, 1 auto betrokken
Oosterbierum, Haerdawei, geen gewonden, 1 auto betrokken
Leeuwarden, Lange Marktstraat, geen gewonden, 2 autos betrokken Noardburgum, Rijksstraatweg, geen gewonden, 1 auto betrokken Wytgaard, Bredyk, 1 lichtgewonde, 2 autos betrokken
Surhuisterveen, Turfloane, 1 lichtgewonde, 1 auto betrokken Joure, Verkeersplein, geen gewonden, 1 auto betrokken
Marrum, Ljouwerterdyk, geen gewonden, twee autos betrokken

Grou: aanrijding met letsel
Woensdag rond 12.00 uur zijn zeven mensen gewond geraakt bij een aanrijding op de Reinerswei. Twee autos reden elkaar tegemoet. Een van de twee raakte door de gladheid op de andere weghelft. Hierdoor ontstond een botsing waarbij een van de twee wagens met de kop van de auto in de sloot terechtkwam. De bestuurder is door een passant uit het voertuig gehaald. Door de botsing raakten de inzittenden van de andere auto gewond. In deze auto zaten vier vrouwen en twee kleine kinderen. Alle zeven gewonden zijn door zeven ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer was ter plaatse. Bureau ongevallenanalyse van politie Fryslân doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Kollum: getuigenoproep na diefstal auto en snelkraak
Uit rechercheonderzoek is gebleken dat er verband is tussen een snelkraak en een diefstal van een personenauto. De snelkraak vond plaats op 23 januari om 04.40 uur in een elektronicazaak aan de Mr. Andreasstraat. Er werden DVD-spelers, GSMs, een tv-toestel met plasmascherm, een aanzienlijk geldbedrag en VVV-bonnen t.w.v. 250,-- meegenomen. Daarnaast werden diverse goederen vernield zoals een vitrinekast en een aantal apparaten die op de grond waren gegooid. Men kwam door een raam te forceren. Er werd aangifte gedaan door een 46-jarige inwoner van Oosternijkerk. Daarnaast werd op vrijdag 23 januari een personenauto gestolen die aan het Reigershof geparkeerd stond. De auto werd omstreeks 01.05 uur weggehaald maar om 09.15 uur weer in de buurt van de Reigershof/Leeuwerikstraat teruggevonden. Een 29-jarige inwoonster van Kollum deed aangifte. De politie vraagt getuigen die iets hebben gezien van de snelkraak of de autodiefstal om zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.