Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Voorschoten, 28 januari 2004

Medio juni openstelling van het gratis toegankelijke beeldenterras van Museum Beelden aan Zee
'SprookjesBeelden aan Zee' in Scheveningen
______________________________________

In de eerste maanden van het nieuwe jaar wordt op de Boulevard van Scheveningen aan de voorkant van Museum Beelden aan Zee een groot buitenterras aangelegd bestaande uit een balkon, trappen, eilandjes, zitbanken en sokkels voor drieëntwintig sprookjesachtige beelden van de beeldhouwer Tom Otterness uit New York.

De beelden van Tom Otterness
De beelden van Tom Otterness, bekend van verschillende grote beeldenprojecten in de Verenigde Staten, zijn in brons gegoten en afgewerkt met een 'huid' van glanzend patina. De beelden spreken iedereen aan omdat zij voor een groot gedeelte gaan over sprookjes, die over de hele wereld bekend zijn. Er zullen ook beelden te zien zijn die voornamelijk betrekking hebben op de omgeving.

Openbaar beeldenterras
SprookjesBeelden aan Zee, het nieuwe en openbare beeldenterras van Museum Beelden aan Zee zal naar verwachting vanaf medio juni 2004 gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Het voegt daarmee niet alleen een nieuwe dimensie toe aan de Boulevard van Scheveningen, maar is ook het 'voorportaal' van Museum Beelden aan Zee.

Ontwerp
Het initiatief tot SprookjesBeelden aan Zee werd genomen door de stichters van Museum Beelden aan Zee: de heer en mevrouw Theo en Lida Scholten. Het ontwerp is van Tom Otterness en is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Den Haag en de ontwerpers van het Gemeentelijk Ingenieursbureau Den Haag.