Corel verandert het grafische landschap met de introductie van intelligente ontwerpsoftware

CorelDRAW Graphics Suite 12 verwacht in februari 2004

Hilversum, 28 januari 2004 ­ Corel introduceert CorelDRAW Graphics Suite 12, met nieuwe intelligente tools die het creatieve proces vereenvoudigen en waarmee gebruikers twee keer sneller kunnen ontwerpen. CorelDRAW Graphics Suite 12 omvat drie geïntegreerde grafische applicaties: CorelDRAW 12 voor vector illustratie en lay-out, Corel PHOTO-PAINT voor professionele fotobewerking en Corel R.A.V.E 3 voor vector animatie.

"Met de nieuwe suite kunnen gebruikers van grafische programma's veel sneller en makkelijker werken dan tot dusver," zegt Brett Denly, Executive Vice President of World Wide Marketing. "Dat kan doordat CorelDRAW nu reageert op een intuïtieve manier. De software interpreteert op een werkelijk intelligente manier wat de gebruiker wil doen en reageert daar vervolgens op met de juiste acties en het beschikbaar stellen van de juiste hulpmiddelen. Hierdoor kan de nieuwe versie een hechte relatie opbouwen tussen ontwerpers en hun tools."

Grafisch ontwerpers en zakelijke gebruikers zullen deze krachtige Suite waarderen omdat ze daarmee sneller kunnen werken en meer projecten kunnen uitvoeren. De intelligente tools in de nieuwste versie van CorelDRAW Graphics Suite reduceren de benodigde stappen die nodig zijn om ontwerptaken uit te voeren. Met de nieuwe tijdsbesparende tools en bestandscompatibiliteit is de gebruiker beter in staat om zijn deadlines te halen.

De Suite bevat de volgende functies:

* Intelligente tekentools ­ Het gereedschap herkent automatisch verschillende tekenvormen zoals cirkels, driehoeken, pijlen en parallellogrammen. Wanneer een gebruiker een dergelijke vorm schetst, herkent het gereedschap deze en perfectioneert de vorm automatisch. Ook interpreteert het gereedschap met de hand getekende vormen waarmee automatisch toepassingen uitgevoerd worden die zorgen voor symmetrie en balans zodat ontwerpers gemakkelijk perfecte vormen kunnen creëren.
* Dynamische 'guides'­ Het gereedschap zorgt ervoor dat ontwerpers vormen en lijnen kunnen tekenen om deze vervolgens direct op de gewenste plaats te zetten. Dit gebeurt met hulp van tijdelijke guides die opgeroepen kunnen worden vanuit de object snap points in de tekening. De dynamische guides leveren ook flexibele geleiders waar langs de gebruiker de cursor kan bewegen om op die manier de perfecte plaats voor teksten of objecten te bepalen. De guides passen zich automatisch aan de verplaatsing van objecten binnen een document aan en geven ook direct de relevante informatie, zodat noodzakelijke aanpassingen eenvoudig zijn uit te voeren. Deze intelligente verbeteringen zorgen voor een drastische vermindering van de ontwerptijd doordat gebruikers met veel minder muisklikken dan voorheen objecten kunnen creëren, op maat maken en positioneren.
* Tekstfuncties ­ De gebruiker kan tijdens het werken met teksten, ongeacht het zoomniveau, gedetailleerde gegevens over de tekst bekijken, zoals leading en kerning. Hierdoor beschikt de ontwerper over net zoveel controle over de tekst als over de grafische onderdelen.
* Snap to Objects ­ Met behulp van Snap to Objects is een ontwerper in staat snel objecten te tekenen of aan te passen in combinatie met andere objecten. Door met de muis over een object te gaan, krijgt de gebruiker direct informatie over node, snijpunt, middelpunt, kwadrant, raaklijn, haakse hoek, objectgrenzen en lijnen, middelpunt, basislijn van de tekst en printgebied.
* Unicode ondersteuning ­ Met behulp van unicode-ondersteuning kunnen CorelDRAW Graphics Suite 12-gebruikers, ongeacht de taalversie van de suite, over de hele wereld onderling bestanden uitwisselen en gebruiken. De ondersteuning maakt het mogelijk meer dan 65000 unieke karakters op te slaan waardoor de suite meerdere taalkarakters herkent. Talen die opgeslagen kunnen worden zijn onder andere Engels, Japans, Chinees, Cyrillisch en Grieks.
* Export voor Office ­ CorelDRAW Graphics Suite 12 is compatibel met zowel Microsoft Office als WordPerfect Office. Grafische bestanden kunnen worden bekeken en geïmporteerd in tekstdocumenten, presentaties en spreadsheets.
* Touch-up brush ­ Gebruikers kunnen hiermee beschadigingen in digitale beelden, bijvoorbeeld krassen, verwijderen. Ook kunnen zij zelf de intensiteit van het gereedschap bepalen.

CorelDRAW Graphics Suite 12 omvat tevens CorelTRACE 12 en CorelCAPTURE 12. Gebruikers van de Suite ontvangen een gratis Lynda.com training CD. Deze meer dan twee uur durende videotraining helpt de gebruiker om de software te leren kennen en te gebruiken. Bovendien geeft de Suite ook toegang tot andere software, zoals Bitstream Font Navigator 5.0, Microsoft Visual Basic for Applications 6.3, Kodak Digital Science color management system en Quick Time 6.0 Player. 10.000 professionele clipart images, 1000 TrueType en Type 1 fonts en 1000 foto's en objecten worden meegeleverd met de suite.

Beschikbaarheid
De Nederlandstalige versie van CorelDRAW Graphics Suite 12 komt in februari beschikbaar. De nieuwste versie is verkrijgbaar vanaf ¤ 599,- en upgrade versies zijn verkrijgbaar voor ¤ 299,-. Voor zakelijke klanten is er een licentieprogramma. Meer informatie over CorelDRAW Graphics Suite 12 is te vinden op http://www.corel.com/cdgs12/preview.

Corel Corporation
Corel levert innovatieve software-oplossingen en services waarmee miljoenen gebruikers hun productiviteit verbeteren. Corel is opgericht in 1985 en bekend van haar leidende grafische producten en oplossingen voor zakelijke productiviteit waaronder CorelDRAW® en WordPerfect®. Corel is wereldwijd vertegenwoordigd met een hoofdkantoor in Ottawa, Canada.