Ingezonden persbericht


Ernst & young belgiË kiest geac performance management-software voor urenregistratie en onkostendeclaraties

Studley, Verenigd Koninkrijk, 28 januari 2004 - De Belgische vestiging van Ernst & Young neemt Performance Management-software van Geac in gebruik voor haar urenregistratie en declaratieverwerking. Deze op intranettechnologie gebaseerde oplossing wordt door circa 1.400 medewerkers in 20 vestigingen in België gebruikt. Geac implementeerde de oplossing in vier maanden. Geac Performance Management is een geïntegreerde productlijn waarmee bedrijven hun effectiviteit kunnen vergroten door de bedrijfsstrategie direct te koppelen aan operationele activiteiten.

Met het nieuwe systeem wil Ernst & Young de productiviteit verhogen, de cashflow stimuleren en tegelijkertijd de administratieve last van het voorheen handmatig werk terugdringen. Het ondersteunend personeel en de consultants maken inmiddels gebruik van het systeem, inclusief de 70 senior partners. De urenregistratie van Ernst & Young is reeds verbeterd doordat medewerkers nu werken met blokken van zes minuten in plaats van 15 minuten. Doordat de urenregistratie nu real-time plaatsvindt, kan Ernst & Young de urenstaten per week verzamelen in plaats van per elke twee weken. Dit verkort de factureringscyclus. Ernst & Young verwacht daarmee de cashflow te verbeteren. Ook zal de facturering zelf naar verwachting verbeterd kunnen worden doordat het systeem erin voorziet dat alle onkosten die namens klanten gemaakt worden, direct in het systeem verwerkt kunnen worden.

Ernst & Young telde tot voor kort 25 administratief medewerkers voor het verwerken van urenstaten en onkostendeclaraties. Het Geac-systeem ondersteunt nu een gecentraliseerde structuur met een betere controle over de kosten bij alle 20 vestigingen van Ernst & Young. Inmiddels zijn vijf administratief medewerkers ingezet voor andere, meer productieve activiteiten. Daarnaast is één medewerker verantwoordelijk voor alle onkostendeclaraties die verwerkt worden op basis van een gemeenschappelijke set van regels. Op dit moment worden alle onkostendeclaraties nog gecontroleerd voor autorisatie en uitbetaling. Ernst & Young verwacht echter in de toekomst alleen nog steekproeven uit te hoeven voeren.

Herman Schepers, partner van Ernst & Young Tax Consultants in België, zegt: "Het nieuwe systeem heeft zeer snel de eerste voordelen opgeleverd. Dat was mogelijk doordat Geac op basis van een 'best practice'-implementatie tegen vaste kosten het systeem in vier maanden live bracht. We zien nu al dat de nieuwe aanpak voor urenregistratie en onkostendeclaraties de sleutel is voor effectief Business Performance Management. We hebben niet alleen betere controle over de kosten, maar kunnen ook de productiviteit van individuele medewerkers bekijken en bedrijfsbrede beoordelingen van uitgevoerde activiteiten opstellen voor rapportage aan ons bedrijf in de Verenigde Staten."

Eén van de vele voordelen van een geautomatiseerd systeem voor onkostendeclaraties en reis- en verblijfkosten is de mogelijkheid van het inbouwen van regels en workflows. Reis- en verblijfkosten kunnen binnen vijf dagen na het indienen van een declaratie uitbetaald worden. Eerder duurde dat een maand. Daarnaast hoeven medewerkers minder tijd te besteden aan het invullen van urenstaten en onkostendeclaraties, wat bijdraagt aan de motivatie van werknemers.

Geac Performance Management omvat modules voor Resource & Expense Management, een geïntegreerde suite voor budgettering, consolidatie, planning en forecasting en tools voor rapportage en analyse.

Over Ernst & Young
Ernst & Young is marktleider op het gebied van professional services. Het bedrijf is wereldwijd actief in dienstverlening op het gebied van audit, belastingen, financiële transacties en juridisch advies. Wereldwijd telt Ernst & Young 103.000 medewerkers, verdeeld over 140 landen. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.ey.com.

Over Geac
Geac (TSX: GAC) is een internationaal softwarebedrijf met oplossingen voor Business Performance Management. Geac biedt klanten financiële en operationele oplossingen waarmee ze hun zakelijke prestaties in realtime kunnen verbeteren. Meer informatie is beschikbaar op www.geac.com.