Lekstroom, 09.00 uur

Utrecht 28-01-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Snelheidscontrole

AUSTERLITZ - Dinsdag 27 januari vond tussen 14.50 en 16.50 uur een snelheidscontrole plaats op de Woudenbergseweg richting Zeist. In totaal passeerden 672 bestuurders de radarwagen van de politie en daarvan overtraden 53 bestuurders de maximum snelheid van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/uur.

Oproep getuigen verkeerstwist

ZEIST Op woensdag 7 januari 2004, omstreeks 16.15 uur gingen op de hoek Koppelweg- Griffensteinselaan twee automobilisten met elkaar op de vuist. Een en ander was het gevolg van een verkeersconflict waarbij beide automobilisten elkaar betichtten van asociaal rijgedrag. De politie is op zoek naar getuigen van deze vechtpartij om de juiste toedracht te achterhalen. Getuigen kunnen contact opnemen met politie Binnensticht, tel: 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie lost gewapende overval op

ZEIST - De politie heeft in het onderzoek naar de gewelddadige overval op een woning in Zeist een vijfde verdachte aangehouden.

Op 4 september 2003 vond op een woning aan de Couwenhoven een gewapende overval plaats waarbij een vrouw onder bedreiging van een vuurwapen geld moest afgeven. De verdachten namen geld, bankbescheiden en de auto van het slachtoffer mee.

De politie startte een onderzoek en kon op 12 januari 2004 twee verdachten - een 18 jarige man uit Zeist en een 23-jarige man uit Soesterberg - aanhouden. Acht dagen later werd een 19 en 20-jarige man beiden uit Zeist aangehouden. Op 26 januari werd de laatste verdachte
- een 19-jarige vrouw uit Zeist - aangehouden. De vrouw werd gaande het onderzoek al eerdere aangehouden, maar moest door gebrek aan bewijs worden vrijgelaten.

De vijf personen worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval op een woning.