Ingezonden persbericht


ISS introduceert 'niet goed, geld terug'-garantie voor managed services

Eerste gegarandeerde Service Level Agreements voor Managed Protection Services-markt

Capelle a/d IJssel, 28 januari 2004 - Internet Security Systems (ISS) introduceert als eerste Managed Protection Services-aanbieder een gegarandeerde bescherming. Organisaties die de bescherming van hun netwerkomgeving overdragen aan ISS, kunnen in geval van niet-nakomen van de Service Level Agreement (SLA) door ISS aanspraak maken op een 'geld terug'-garantie. Mocht er een beveiligingsincident plaatsvinden dat voorkomt op de lijst van bedreigingen die door het onderzoeks- en ontwikkelingsteam ISS X-Force wordt gepubliceerd, dan krijgt de getroffen klant sowieso een cashbedrag van USD 50.000 uitbetaald.

ISS verbetert met Managed Protection Services het beveiligingsniveau van klanten tegen bekende en onbekende bedreigingen door 24 uur per dag een bepaald niveau te garanderen. Bovendien kunnen organisaties zich hierdoor beter richten op hun kernactiviteiten.

"Iedere klant wil risico's zoveel mogelijk beperken en zijn Managed Security Service Provider afrekenen op resultaten", zegt Matthew Kovar, CFA van de Yankee Group Security Solutions & Service Director. "ISS speelt hier duidelijk op in met prestatiegebaseerde bescherming binnen het Managed Protection Services-aanbod."

Garantie van ISS Managed Protection Services
Wanneer er een beveiligingsincident plaatsvindt dat voorkomt op de X-Force Certified Attack List - de lijst van bedreigingen die door ISS X-Force wordt gepubliceerd -, dan krijgt de getroffen klant sowieso een cashbedrag van USD 50.000 uitbetaald. Deze regelmatig geüpdate lijst met kritische internetbedreigingen wordt bijgehouden door X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelteam van ISS. ISS biedt daarnaast ook specifieke garanties voor prestatiegebaseerde SLA's. Dit om te verzekeren dat bedrijfskritische systemen en applicaties beschermd blijven, terwijl de risico's van het groeiende aantal internetbedreigingen worden geminimaliseerd.

"De toenemende groei en complexiteit van bedrijfsnetwerken en de steeds snellere opeenvolging van upgrades en patches zijn een bron van zorg voor CIO's beveiliginspersoneel", aldus Tom Noonan, President en CEO van Internet Security Systems. "Met onze Managed Protection Services kunnen bedrijven deze zorgen eenvoudig en vol vertrouwen overdragen aan ons team beveiligingsexperts. Onze SLA's houden niet op bij monitoring en alarm slaan, maar we garanderen ook dat we inbreuken op netwerken voorkomen en afslaan. Zo niet, dan leveren we onze service gratis en betalen we bovendien direct een cashbedrag uit. Dat is op dit moment uniek in deze markt."

Gebaseerd op Proventia Unified Protection Products De basis van ISS Managed Protection Services zijn de ISS Proventia-beschermingsproducten. Proventia biedt optimale beveiliging in één engine vanuit één beheerscherm: firewall, VPN en gateway-antivirus, intrusion prevention, content-filtering en antispam. Proventia is daarom eenvoudiger, intelligenter en kosteneffectiever dan aparte beveiligingsoplossingen.

Ondersteund door wereldwijde beveiligingsintelligentie van X-Force De proactieve beveiligingstechnologie van ISS Managed Protection Services is gebaseerd op voortdurend onderzoek door het ISS X-Force onderzoeks- en ontwikkelteam, de autoriteit op het gebied van bedreigingen en kwetsbaarheden.

Internet Security Systems, Inc.
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor meer dan 11.000 klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.