Politie Limburg-Zuid

Henneplantage

Obbicht 28-01-2004 - Op dinsdag 27 januari 2004 trof de politie in een pand aan de Koestraat in Obbicht één in werking zijnde hennepplantage aan en één ruimte waarin een plantage bedrijfsklaar was gemaakt. Er werd een persoon aangehouden.

De politie had aanwijzingen gekregen dat in het pand aan de Koestraat hennep gekweekt zou worden. Omstreeks 11.00 uur werd het pand aan een nader onderzoek onderworpen. Op de zolderverdieping werd een in werking zijn plantage aangetroffen met 100 planten, 5 groeilampen, 1 koolstoffliter en een afzuiginstallatie. In een kamer op de eerste verdieping trof de politie ook een bedrijfsklare plantage zonder planten aan. Daar hingen 16 groeilampen, twee koolstoffilters en een afzuiginstallatie klaar voor de kweek van hennep.

De 42-jarige eigenaresse van deze plantages bevond zich in het pand en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Door het energiebedrijf werd vastgesteld dat met de stroomvoorziening geknoeid was en hebben daarom een boete van 1000 Euro opgelegd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en de politie stelt een nader onderzoek in.