Politie Limburg-Zuid

Aanrijding, bestuurder onder invloed

Maastricht 28-01-2004 - Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht 28 januari 2004 vond op de John F Kennedysingel in Maastricht een aanrijding plaats. Een 41-jarige bestuurster van een auto uit Maastricht raakte met haar auto (bij een inhaalmanoeuvre) vermoedelijk de achterzijde van een andere auto, bestuurd door een 32-jarige vrouw, eveneens uit Maastricht.

De 36-jarige Maastrichtse autobestuurster raakte de macht over het stuur kwijt en botste met haar auto tegen de vangrail waarna ze met haar flink beschadigde auto dwars op het wegdek tot stilstand kwam. Bleek dat de 41-jarige Maastrichtse autobestuurster haar auto onder invloed had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees een alcoholpromillage in haar bloed uit van ruim 1,9 promille. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.

Bij controle, afgelopen dinsdagavond op de Universiteitssingel in Maastricht van een 52-jarige automobilist uit Hilversum bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau; een alcoholpromillage in het bloed van ruim 1 promille. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.