Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 20 januari 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 13 januari 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Rechtspositie griffie.
Toelichting:
De griffie is een relatief nieuw organisatie-onderdeel in de gemeentelijke organisatie. Formeel valt de griffie onder de raad en dient de raad over alle rechtspositionele zaken m.b.t. de griffie te besluiten. Geadviseerd wordt om de raad voor te stellen een aantal zaken te delegeren aan het college en een aantal zaken te mandateren aan de voorzitter van de raad. Op deze wijze wordt de griffie voor rechtspositionele zaken op praktische wijze ingepast in de gemeentelijke organisatie. Ambtelijk advies:
Instemmen met bijgaand raadsvoorstel en dit aan de raad toezenden. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Eenmalige benoeming tot BABS.
Toelichting:
Conform eerder vastgestelde gedragslijn de heer G. Lem eenmalige benoemen tot BABS. Ambtelijk advies:
Voor huwelijk op 10 oktober 2003 de heer G. Lem eenmalig benoemen tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Zienswijze van de Vereniging van eigenaren "De Tweede Punt" t.a.v. de partiële herziening van het bestemmingsplan Meerlanden/de Weert Zuid. (Aangehouden 13-1 j.l.)
Toelichting:
Vereniging van eigenaren "De Tweede Punt" heeft aangegeven dat zij ondubbelzinnig en onverkort de overeenkomst met de gemeente bekrachtigd wil zien, wanneer een derde brug wordt gerealiseerd op de plek waar de gemeente deze beoogd. Onderzoek van de overeenkomst heeft uitgewezen dat deze is komen te vervallen. Het college wordt geadviseerd de realisering van de derde brug vooralsnog alleen publiekrechtelijk in te steken. Het sluiten van een civielrechtelijke overeenkomst met enkele aanwonenden om hiermee bezwaarschriften af te kopen is op dit moment niet aan de orde. Ambtelijk advies:
De Vereniging van eigenaren "Tweede Punt" meedelen dat overeenkomst van 1997 is komen te vervallen en dat u vooralsnog de voorkeur geeft aan constructief overleg over het nieuwe bestemmingsplan boven het sluiten van een nieuwe civielrechtelijke overeenkomst. B&W-besluit:
Aanhouden tot nader ambtelijk advies is opgesteld.


2. Voorstel van Vereniging Bestuurlijke Vernieuwing Abcoude (BVA) voor het doorlopen van een alternatieve procedure van het toekomstige bestemmingsplan ´Hollandse Kade ­ Stationsgebied´.
Toelichting:
Op 8 januari 2004 heeft de BVA een brief gestuurd in het kader van het overleg met maatschappelijke instanties als bedoeld in artikel 10 van het Besluit Ruimtelijke Ordening (BRO). Deze reactie wordt meegenomen in de advisering aan het college met betrekking tot de inspraakprocedure van het voorontwerp bestemmingsplan ´Hollandse Kade ­ Stationsgebied´. In de brief wordt voorgesteld een alternatieve procedure voor het nieuwe bestemmingsplan te doorlopen. Geadviseerd wordt deze brief in het college te bespreken.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het voorstel van de BVA te bespreken. B&W-besluit:
Overleg met BVA inplannen op 26 februari 16.00-18.00 uur. In uitnodiging opnemen dat het inhoudelijke voorstel tijdens overleg wordt besproken. PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Aanvraag kapvergunning Kerkgaarde 5, Abcoude. Toelichting:
Op 20 november 2003 is de kapvergunning aangevraagd. Op 27 november 2003 is de aanvraag gepubliceerd in de VAR.
Naar aanleiding van de publicatie is één zienswijze binnengekomen. Na zorgvuldige belangenafweging is het advies om de kapvergunning deels te verlenen. De 2 kleine Sierkersen zou voor kappen in aanmerking komen. De kapvergunning voor de scheve Sierkers en de meerstammige Esdoorn dient te worden geweigerd.
Ambtelijk advies:
Verleen deels de kapvergunning t.w. wel voor de 2 kleine Sierkersen. Weiger de kapvergunning voor de grotere scheve Sierkers en meerstammige Esdoorn. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om schriftelijke goedkeuring ex artikel 18 lid 1 van tussen eigenaar / verhuurder en gemeente gesloten koopovereenkomst om een gedeelte van de bedrijfsruimte aan de Hollandse Kade 11 op het bedrijventerrein Hollandse Kade te verhuren. Toelichting:
Er is een verzoek binnengekomen om toestemming te geven aan een eigenaar / verhuurder van een bedrijfspand aan de Hollandse Kade 11 om te kunnen verhuren aan een derde. De eigenaar heeft een concept huurovereenkomst overgelegd die getoetst is aan de geldende verhuurvoorwaarden. In de raadsvergadering van 25 september 2003 heeft de raad besloten het college de bevoegdheid te geven nieuwe kaders vast te stellen waarbinnen zij onderhandelingsruimte heeft om tot toestemming tot verhuur over te gaan. Het college heeft op 28 oktober 2003 besloten de bestaande voorwaarden voor tijdelijke verhuur van gedeelten van bedrijfsruimte op het bedrijventerrein Hollandse Kade herzien. Onderhavig verzoek voor schriftelijke goedkeuring om te mogen verhuren voldoet aan deze herziene voorwaarden. Voorgesteld wordt aan het college om de schriftelijke goedkeuring ex artikel 18 lid 1 van de tussen verzoeker en gemeente gesloten koopovereenkomst te verlenen. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt te besluiten de schriftelijke goedkeuring ex artikel 18 lid 1 uit de Koopovereenkomst Fluitekruid - Noord te verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn


1. Gewijzigd verzoek om verlening gemeentegarantie Stichting Abcoude Sport (S.A.S.). Toelichting:
De looptijd van de gemeentegarantie voor een rekening courant krediet liep 31.12.03 ten einde. De S.A.S. had eind vorig jaar verzocht de garantie te verlengen voor een periode van 5 jaar en ook om de hoogte te stellen op 100.000,--. Begin dit jaar verzoekt de S.A.S. dit verzoek te wijzigen in een garantstelling voor een vaste geldlening 125.000,--. Geadviseerd wrodt om tot een tijdelijke oplossing te komen in de vorm van een garantstelling voor een rekening courantkrediet van max. 100.000,-- voor de duur van een jaar en dit jaar te benutten om tot een structurele oplossing te komen. Ambtelijk advies:
De gemeentegarantie verlenen voor een rekeningcourant krediet tot maximaal 100.000,-- voor de duur van een jaar.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Wijziging raadsvoorstel Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs/Jaarprogramma Huisvestingsvoorzieningen Onderwijs 2004.
Toelichting:
Naar aanleiding van de behandeling in de raadscommissie MZ van 15-1-2004 is in overleg met de wethouder het raadsvoorstel en besluit en het jaarprogramma aangepast. Voorgesteld wordt om met de wijzigingen akkoord te gaan. Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met de aangebrachte wijzigingen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 27 januari 2004. De secretaris, de burgemeester,


---