Ingezonden persbericht


Slecht economisch klimaat doet vraag- en aanbodsites explosief groeien

Na onderzoek door 2dehands.nl blijkt dat in de laatste maanden van 2003 het aantal advertenties op Nederlandse vraag- en aanbodsites explosief is gegroeid met 25%.

Bij internetbedrijven zoals o.a. 2dehands.nl, Marktplaats en E-bay kan in tegenstelling tot de oude economie gesproken worden van een hausse.

Marketingmanager Bernard Hartong van 2dehands.nl spreekt van een logisch verband:

"Het lijkt er op dat er een omgekeerd evenredig verband bestaat tussen de Nederlandse economie en vraag- en aanbodsites." "Op zich is het best logisch. Wanneer de economie tegenzit gooien mensen minder snel spullen weg en is er meer vraag naar tweedehands producten. Vraag- en aanbodsites en ook veilingsites plukken daar duidelijk de vruchten van."

De verwachtingen voor 2004 zijn goed te noemen. Wanneer men kijkt naar de Verenigde Staten waar op ebay.com in 2003 meer dan 20 miljard aan producten gekocht en verkocht is en men al spreekt van een "ebay economy", kan men er van uit gaan dat Nederland niets anders te wachten staat. Marktplaats.nl, ebay.nl en 2dehands.nl mogen zich trouwens nu al volgens alexa.com rekenen tot drie van de 50 populairste websites van Nederland. 2dehands.nl is van deze drie sites de enige die nog steeds gratis is voor bezoekers.

De site 2dehands is onderdeel van Tty.nl, dat ook de maker is van www.nieuw.nl, een online prijsvergelijker.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bernard Hartong
redactie@2dehands.nl
Tel: 020 4686391
Fax: 020 4686394