Gemeente Capelle a/d IJssel

Kinderraad Aïda op bezoek bij Speelwijzer

In oktober 2003 heeft de Stichting Jongerenwerk Capelle (SJC) de Kinderraad Aïda in het leven geroepen voor het maken van een speelplaats in de wijk Schollevaar-Oost. Tijdens de KLUSWEEK hebben de kinderen hiervoor een begin gemaakt door een collage met ideeën aan Aart-Jan Moerkerke te overhandigen. Inmiddels heeft de kinderraad samen met de gemeente en SJC een aantal speeltoestellen uitgezocht voor de nieuwe speelplaats. Een aantal kinderen is de speeltoestellen zelf gaan testen bij de leverancier de Speelwijzer.

De kinderen werden bij ontvangst verrast met een heerlijke slagroomtaart met daarop een foto van één van de speeltoestellen die door de kinderraad was uitgezocht. Daarna konden de kinderen naar buiten om de speeltoestellen te testen, want zijn de toestellen eigenlijk wel zo leuk als ze er op het plaatje uitzien? Na uitvoerig testen, kwamen de kinderen tot de conclusie dat de toestellen inderdaad erg leuk zijn. De ontwerper van de Speelwijzer heeft uitgelegd hoe een speelplaats wordt ontworpen. Hij legde uit waar je nu eigenlijk rekening mee moet houden en hoe je ervoor zorgt dat de speelplaats ondanks alle wettelijke eisen toch leuk, gezellig en spannend wordt.

Met deze uitleg zijn de kinderen aan de slag gegaan om de toestellen een plekje te geven op het speelveld aan de Aïda. De ontwerper van de Speelwijzer gaat nu aan de slag met alle ontwerpen om een definitief voorstel te maken. Alle kinderen en omwonenden ontvangen binnenkort een uitnodiging om de voorstellen te bespreken. Naar verwachting wordt de speelplaats dan in mei van dit jaar aangelegd.