Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (28/01)

Tilburg, 28 januari 2004.

Ontvluchte man aangehouden

TILBURG - Een 21-jarige man uit Wapenveld is gistermiddag aangehouden op de Spoorlaan. Bij een snelheidscontrole viel de Wapenvelder door de mand. Hij stond gesignaleerd omdat hij was weggelopen uit een strafinrichting in Zutphen.

69 bekeuringen bij snelheidscontrole

RIEL - Bij een snelheidscontrole die de politie gisteren heeft gehouden aan de Brakel in Riel werden 69 hardrijders op de bon geslingerd. Aan de Brakel geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid gisteren was 118. Er passeerden 1002 voertuigen de radarpost.

42 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG - Naar aanleiding van klachten uit de buurt hebben agenten van het politieteam Binnenstad gisteren een verkeerscontrole gehouden aan de Spoorlaan.
Er werden 42 bekeuringen uitgeschreven:
16 voor te hard rijden
4 voor het rijden door een rood licht
5 voor het niet dragen van de gordel
7 voor stilstaan op een kruisingsvlak
2 voor het rijden in verboden richting
7 voor het met de claxon veroorzaken van onnodig geluidshinder
1 spookrijder werd bekeurd.

Prostituee weer op de bon

TILBURG - Een 41-jarige Tilburgse prostituee uit Tilburg is gistermiddag aan het Wilhelminapark weer bekeurd.

Agressieve winkeldief aangehouden

TILBURG - Een 25-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, is gisteravond om zes uur aangehouden nadat hij in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat werd betrapt bij de diefstal van drumsticks en haringen ter waarde van 9.37 euro. De aanhouding van de winkeldief ging niet zomaar. De man verzette zich, bedreigde en beledigde de agenten. Hij is in verzekering gesteld en ingesloten. Aan het bureau bleek dat de man ook nog 7 dagen hechtenis open had staan.

Winkeldief krijgt boete van 130 euro

TILBURG - Een 23-jarige man uit Tilburg kreeg gisteravond een geldboete van 130 euro. Dat gebeurde naar aanleiding van een winkeldiefstal in een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat. Daar werd de man betrapt bij de diefstal van een stekker voor een coaxkabel.

Agenten nemen inbrekersgereedschap in beslag

TILBURG - Een 22-jarige Tilburger raakte vannacht rond tien over halféén inbrekershandschoenen, een breekijzer, een bivakmuts en een honkbalknuppel kwijt. Die hebben agenten inbeslag genomen. Tegen de Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meisje valt door gladheid

GOIRLE - Een 15-jarig Goirles meisje kwam vanmorgen om kwart over acht door de gladheid met haar fiets ten val. Dat gebeurde toen zij op haar fiets vanaf de Dorpsstraat de Tilburgseweg op wilde rijden. Met beenletsel is het meisje door de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht.

Man zit met voet klem in lakpers

TILBURG - Bij een arbeidsongeval in een bedrijf aan de Polluxstraat raakte vanmorgen, even voor halftien, een 24-jarige man uit Tilburg gewond. Bij het smeren van de kettingen van de lakpers kwam de man ten val en kwam met zijn linkervoet in de machine terecht. In verband met het letsel dat de man aan zijn linker voet opliep (vermoedelijk gebroken) heeft de GGD hem naar het TweeStedenziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is van het ongeval in kennis gesteld.

Bron: Carel Bouman