Ingezonden persbericht


ProClarity introduceert nieuw Reporting Services-product

Uitbreiding op Microsoft SQL Server 2000 Reporting Services biedt naadloze integratie voor complete en kosteneffectieve rapportage- en analyseoplossing

's-Hertogenbosch, 28 januari 2004 - ProClarity, leverancier van analytische softwareoplossingen voor beslissingsondersteuning, heeft een nieuw product ontwikkeld dat Microsoft SQL Server 2000 Reporting Services uitbreidt met geavanceerde analytische functionaliteit. ProClarity for Reporting Services maakt de transitie van het raadplegen van een rapport naar data-analyse mogelijk met één muisklik. Door de inzet van ProClarity-oplossingen voor data-analyse zonder het aanvragen of aanmaken van nieuwe rapporten bij de IT-afdeling, verbeteren zakelijke gebruikers hun begrip van rapportages. Op die manier kunnen ze sneller goed gefundeerde beslissingen nemen.

"Reporting Services biedt onze Business Intelligence-partners, waaronder ProClarity, een rendabele en geïntegreerde rapportageomgeving waarmee zij makkelijk oplossingen op maat kunnen bouwen", zegt Erwin Visser, Business Marketing Officer bij Microsoft Nederland. "Deze oplossing vormt een natuurlijke aanvulling op de analyseplatforms die deze partners leveren, zodat onze gezamenlijke klanten het voordeel kunnen ervaren van een naadloze en veelomvattende rapportage- en analysetool. Hierdoor kunnen informatiewerkers op elk niveau van de organisatie betere toegang krijgen tot informatie, waardoor zij ook beter geïnformeerd beslissingen kunnen nemen."

Door de integratie van SQL Server 2000 Reporting Services en de ProClarity-producten bieden Microsoft en ProClarity BI-mogelijkheden die verder gaan dan de oplossingen van andere leveranciers. Ook de waarde die dit oplevert, is ongeëvenaard. Deze nieuwe oplossing combineert de krachtige relationele rapportageomgeving van Reporting Services met de hoogwaardige analytische mogelijkheden van de ProClarity-producten. De voordelen van deze nieuwe oplossing zijn de volgende.

Terugdringen van tijd en inspanningen bij het maken van OLAP-rapportages In Reporting Services kunnen zonder het gebruik van complexe MDX-queries rapporten gemaakt worden. De OLAP-datasets en -queries worden gecreëerd met de intuïtieve gebruikersinterface van ProClarity. Daarbij gebruiken rapportsamenstellers de XML Report Definition Language (RDL) van Reporting Services. Verder kunnen samenstellers nieuwe OLAP-datasets voor bestaande datasets creëren of deze eenvoudig aanpassen.

Beter inzicht en begrip
Reporting Services maakt een directe koppeling met ProClarity mogelijk, zodat medewerkers de gepatenteerde Decomposition Tree en andere geavanceerde visualisatiemogelijkheden voor data-analyse kunnen benutten. Op die manier krijgen ze beter inzicht in de bedrijfsactiviteiten. Dit bespaart veel tijd en vergroot de efficiency bij het samenstellen van rapporten, omdat gebruikers toegang hebben tot relevante data.

Lage Cost of Ownership
IT-beheerders kunnen de Total Cost of Ownership van BI terugdringen met de inzet van Microsoft SQL Server 2000 Reporting Services in plaats van andere rapportageoplossingen. Investeringen in SQL Server 2000 en ProClarity zijn beschermd doordat beide gebruikmaken van algemeen geaccepteerde technologieën en volledig met elkaar integreren.

"ProClarity for Reporting Services integreert naadloos met Microsoft Reporting Services en biedt klanten en prospects een complete, flexibele en kosteneffectieve rapportage- en analyseoplossing die aansluit op specifieke behoeftes", aldus Clay Young, Senior Vice-President van ProClarity Corporation. "Bestaande klanten kunnen hun ProClarity-applicatie verbeteren door de naadloze uitbreiding met rapportagefunctionaliteit. Dit resulteert in een zeer waardevolle BI-oplossing."

ProClarity for Reporting Services is speciaal ontwikkeld voor Microsoft SQL Server Reporting Services, Report Designer en ProClarity® Analytics Server.

Ingezonden persbericht