Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 januari 2004, no. 19

Subsidie tweede kind kinderopvang lager

De subsidie voor het tweede kind in de kinderopvang bij Korein wordt dit jaar verlaagd met 25 procent. Met de opbrengst van die maatregel , 175.000 euro, kan de kinderopvang van kinderen met een sociale achterstand worden betaald. Tot dusver is die opvang betaald uit het fonds voor het grote stedenbeleid. Maar de financiering voor dit succesvolle project is beëindigd.

Sinds een aantal jaren krijgen ouders die buiten de reguliere subsidieregeling kinderopvang vallen 50 procent subsidie voor hun tweede kind dat ze aanmelden. Het college van burgemeester en wethouders vindt het gerechtvaardigd dat, nu er geld nodig is voor de opvang van kinderen met sociale achterstand, op de korting wordt beknibbeld.

Het geld is niet alleen nodig om de opvang van kinderen met een achterstand, na het wegvallen van de grote stedensubsidie, te kunnen voortzetten, maar ook voor noodzakelijk uitbreiding van het project. Die heeft te maken met de behoefte bij meerdere kinderopvang-organisaties aan extra begeleiding van kinderen met sociale achterstanden.

Overigens wordt de kortingsregeling in 2005 afgeschaft. Dan treedt de nieuwe Wet Kinderopvang in werking. Het voorstel van b. en w. aan de gemeenteraad, bestrijkt dus een periode van een jaar. Kinderopvangorganisatie Korein heeft de ouders over de voorgenomen maatregel ingelicht.

© 2004 Gemeente Eindhoven