Gemeente Breda

Persberichten

28-01-2004

Gemeente gaat verder met Connexxion

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het contract met vervoersmaatschappij Connexxion tussentijds met 1 jaar te verlengen tot 1 juli 2005. Connexxion verzorgt sinds 2001 in opdracht van de gemeente het vervoer van leerlingen van het speciaal (basis)onderwijs en regelt het zwem- en gymnastiekvervoer. Zowel de scholen als de ouders van de kinderen zijn tevreden over de kwaliteit van het vervoer.

Het contract loop tot 31 juli 2006 maar er vindt tussentijdse evaluatie plaats.
Negen schoolbussen en tien achtpersoons taxibusjes van Connexxion vervoeren dagelijks ongeveer 1.100 leerlingen. Er wordt gewerkt met strakke vervoersschema's om het dagelijkse lesprogramma op de scholen zo min mogelijk te belasten. Directeuren van verschillende scholen voor (speciaal) basisonderwijs, de Schoolraad en een zwembadexploitant hebben aangegeven tevreden te zijn over de wijze waarop Connexxion het vervoer verzorgt. Uit een enquête onder ouders bleek dat zij tevreden zijn over de kwaliteit en de duur van het vervoer en de service van Connexxion..

Met ingang van 1 januari 2004 is de wetgeving op het gebied van verkeersveiligheid aangepast. Waar voorheen nog meer dan twee leerlingen op twee zitplaatsen zaten, heeft nu elke leerling recht op een eigen zitplaats. Zo wordt de veiligheid van de kinderen vergroot en daalt het aantal leerlingen per bus. Het gevolg hiervan is dat Connexxion verschillende routes heeft aangepast. De ouders van de kinderen van wie de vervoersroute is gewijzigd, zijn hiervan tijdig op de hoogte gesteld.

Breda, 28 januari 2004