Ingezonden persbericht


Vrije universiteit amsterdam verlengt samenwerking met geac en schaft vubis smart-software aan

Studley, Verenigd Koninkrijk, 28 januari 2004 - Softwareleverancier Geac (TSX: GAC) heeft met de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam een nieuw licentie- en onderhoudscontract gesloten voor de Vubis Smart-software voor bibliotheekautomatisering. Met de overeenkomst is meer dan een half miljoen dollar gemoeid. De Vubis Smart-software wordt ingezet in de centrale universiteitsbibliotheek en in de 12 vestigingen van de VU. Hiermee verlengt de VU haar samenwerking met Geac.

Vubis Smart is een oplossing voor bibliotheekautomatisering met een intuïtieve Windows-interface, flexibel databeheer en uitgebreide functionaliteit. Het belangrijkste kenmerk is een set van ingebouwde tools die een bibliotheek in staat stellen om op een effectieve manier collecties, catalogi, leenadministratie, items, transacties en aankopen te beheren. Via de Web OPAC (Online Public Access Catalogue) kan de VU een online kennisportal bieden en beheren voor alle verschillende gebruikersgroepen bij de VU.

"Na een intensief selectietraject waarbij de VU verschillende applicaties heeft bekeken, kozen we voor Vubis Smart", zegt Daan Schut, bibliothecaris van de Vrije Universiteit. "Vubis Smart biedt hoogwaardige technologie en is in de laatste jaren in verschillende andere bibliotheken geïnstalleerd. Ook de betrouwbare service die Geac ons de afgelopen 15 jaar heeft geboden, was een belangrijke factor in de hernieuwde keus voor Geac."

"We zijn erg blij dat de VU Vubis Smart heeft gekozen als vervanging van het bestaande Geac PLUS-systeem", zegt Jon Brooks, Managing Director van de Library Solutions Division van Geac. "Deze selectie is vooral belangrijk omdat de universiteit alle lokale en internationale oplossingen grondig heeft bekeken, waarbij Vubis Smart er als de beste uitkwam."

"De keus voor Vubis Smart bewijst opnieuw het succes van dit product", zegt Eric van Lubeek, General Manager van de Library Solutions Division van Geac in Noord-Europa. "Sinds de introductie heeft Geac meer dan 100 contracten gesloten voor Vubis Smart. Deze overeenkomst onderstreept onze strategie voor het ontwikkelen van zowel academische als algemene bibliotheeksystemen en versterkt onze positie binnen het hoger onderwijs in Nederland."

Vrije Universiteit
De Vrije Universiteit Amsterdam, opgericht in 1880, is een middelgrote universiteit met circa 16.000 studenten en 2.000 wetenschappelijke stafleden, onder wie ongeveer 300 hoogleraren. Daarnaast werken er circa 1.600 personeelsleden in niet-wetenschappelijke functies. De Vrije Universiteit omvat 12 faculteiten.

Over Geac
Geac (TSX: GAC) is een internationaal softwarebedrijf met oplossingen voor Business Performance Management. Geac biedt klanten financiële en operationele oplossingen waarmee ze hun zakelijke prestaties real-time kunnen verbeteren. De Geac Library Solutions Division levert oplossingen voor informatiebeheer aan meer dan 2.000 klanten wereldwijd, waaronder nationale, openbare, academische en bedrijfsbibliotheken in meer dan 20 landen wereldwijd. Meer informatie is beschikbaar op www.geac.com.