Gemeente Hulst


Persbericht - 28.01.2004

Plan Groote Kreek

In februari 1998 werd in Hulst in de hoek gelegen tussen de Waterstraat en de Clingeweg een nieuwe woonwijk bouwrijp gemaakt : Groote Kreek. De wijk werd verdeeld in 4 segmenten, te weten : de Lommer, de Hoven, het Waterrijk en Tuindorp. Voor de eerste 3 werden de procedures doorlopen om de bestemming te veranderen in woningbouw. Na de zomer van 1998 werd gestart met de bouw van de eerste woningen, met als resultaat dat in april 1999 de eerste bewoners hun intrek namen in hun nieuwe woning in de Groote Kreek.

Ondertussen zijn de eerste 3 delen van de wijk voor een belangrijk deel volgebouwd. De uitgifte van de grond vond plaats aan hand van de met de Provincie overeengekomen fasering. Er is in de eerste 3 delen nog sprake van een beperkt aantal beschikbare percelen. De voor de particuliere markt geschikte kavels worden momenteel aan de hand van de wachtlijst aangeboden. Deze wachtlijst omvat momenteel zon 90 personen. Een 30-tal kavels voor de bouw van rijtjeswoningen zijn aangeboden aan de Woonstichting Hulst. Daarnaast resteren nog ruim 55 projectmatig te bouwen woningen in de vorm van appartementensfeer, namelijk in de noord-westhoek en het centrum van de woonwijk. De uitgifte daarvan is deels nog niet voorzien.

Het 4e deel van de wijk kent momenteel nog een agrarische bestemming en is dan ook nog niet bouwrijp gemaakt. Mede gezien de wachtlijst voor particulieren wordt momenteel de 4e fase van Groote Kreek voorbereid. Dit 4e deel, Tuindorp genaamd, wordt nu stedenbouwkundig uitgewerkt. Daarbij gaat men in eerste instantie uit van het model de Lommer, gericht op de bouw van vrijstaande woningen. Daarnaast wordt e.a. gereed gemaakt voor de te volgen bestemmingsplanprocedure. Deze procedure zal minimaal een half jaar tijd in beslag nemen. Tegelijkertijd wordt het plan civieltechnisch uitgewerkt. Rekening houdende met de periode welke gemoeid is met het bouwrijp maken van Tuindorp, zal naar verwachting in de loop van 2005 kunnen worden beschikt over de bouwgrond. De bouwgrond wordt dan aan hand van de wachtlijst uitgegeven. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met beperkingen welke eventueel worden opgelegd op het vlak van contingentering.

Momenteel telt Groote Kreek 197 woningen en er zijn zon 23 woningen in aanbouw. Naast de nog uit te geven kavels in de eerste 3 fasen, zal Tuindorp naar verwachting 75 à 100 woningen omvatten.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl