Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 28/1

Bergen op Zoom, 28 januari 2004

Politie ruimt 2 hennepkwekerijen op

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL: De politie heeft in het kader van het project Courage na overlastmeldingen twee hennepkwekerijen opgeruimd. In de kweekruimte op de zolder van een woning aan de Koraaldijk in Roosendaal zijn 85 grote oogstrijpe hennepplanten aangetroffen en 4500 gram geknipte henneptoppen die lagen te drogen. In Bergen op Zoom zijn 150 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen in een woning aan Mercuriusstraat-West. Beide kwekerijen zijn ontmanteld. De aangetroffen hennepplanten worden verbrand en de kweekapparatuur wordt vernietigd. De politie gaat de bewoners van de panden verhoren.

Inbraak in bedrijf

OUD GASTEL: Inbraak in de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Standerdmolen. De dader(s) is binnengekomen door met een steen de onderste ruit van de voordeur in te gooien. Binnen is alles doorzocht maar er is niets mee genomen.

Politie bekeurt fietsers

RUCPHEN: Woensdagochtend zijn vijf fietsers bekeurd bij een verlichtingscontrole op de Sprundelseweg te Rucphen en Rucphensebaan te Sprundel. De fietsers voerden niet de juiste verlichting. Afhankelijk van de leeftijd krijgen ze een boete van 8 of 15 Euro.

Fietser licht gewond na aanrijding

RUCPHEN: Dinsdagmiddag zijn op de Rucphensebaan te Rucphen een fietser en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. De fietser draaide met haar fiets op de Rucphensebaan en kwam daarbij op de doorgaande weg. Hier kwamen beide bestuurders met elkaar in contact waarbij het achterwiel en trapper van de fiets zijn vernield. Van de auto is de voorruit vernield. De fietser had lichte verwondingen namelijk een schaafwond aan het gezicht en een bloedlip.

Politie onderzoekt twee overvallen op vrouwen

ROOSENDAAL: Dinsdagavond is rond 23.00 uur bij de politie gemeld dat er een vrouw was overvallen op het Dr. Van Dregtplein. Het 67-jarige slachtoffer had haar auto daar geparkeerd. Toen zij hiervan wegliep hoorde zij een jongeman roepen naar haar. Ook zag zij dat hij vermoedelijk een vuurwapen op haar richtte. Hij riep dat hij haar pinpas wilde hebben. Mevrouw had deze niet bij zich. De overvaller heeft hierna de sleutels, die het slachtoffer nog in haar hand had, met kracht van haar afgenomen. Hierbij raakte mevrouw gewond aan haar duim. De overvaller is in de auto gaan zitten om deze mee te nemen. Hij kreeg hem echter niet gestart. Ondertussen had het slachtoffer kans gezien om weg te lopen. De man is met de sleutels hierna weggelopen in de richting van de Roselaar.

ROOSENDAAL: Later op de avond, rond 23.30 uur is een
surveillance-eenheid van politie aangesproken op straat. Men vertelde dat er een overval had plaatsgevonden in een steegje die uitkomt aan de achterzijde van de Frans Halslaan. Men vertelde er tevens bij waar het slachtoffer zich nu bevond. Daar aangekomen trof de politie een 49-jarige vrouw, die bevestigde dat zij was overvallen door een jongeman. De vrouw was onderweg naar huis toen zij in de brandgang van achteren werd vastgepakt. Zij zag tevens dat degene die haar vastpakte, een onbekende jongeman, vermoedelijk een vuurwapen op haar gezicht richtte. De man wilde geld hebben. De vrouw begon te gillen. De man heeft het slachtoffer tegen de grond gewerkt en hij dreigde haar te verkrachten. Het slachtoffer was heel bang. Ze heeft hierop haar geld afgestaan. De overvaller wilde ook haar bankpasje maar die had mevrouw niet bij zich.

De recherche onderzoekt beide overvallen. Er is een buurtonderzoek gehouden. Of het in beide gevallen over dezelfde overvaller gaat is nog niet duidelijk. Het onderzoek is nog volop bezig. Ook is de politie op zoek naar getuigen. Een ieder die iets is opgevallen wat betrekking kan hebben op bovenstaande overvallen wordt verzocht contact op te nemen: 0900-8844. Beide slachtoffers zijn erg geschrokken en slachtofferhulp is aangeboden.

Verkeersongeval met letsel

ROOSENDAAL: Dinsdagavond rond 18.10 uur vond er een verkeersongeval plaats op de Brugstraat te Roosendaal. Een 40-jarige automobilist uit België gaf een 45-jarige fietser uit Roosendaal geen voorrang op de daar gelegen rotonde. De fietser kwam ten val en raakte gewond. Hij is behandeld in de dokterspraktijk. Hier bleek dat de rechterkant van zijn lichaam gekneusd was.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Dinsdag is er aangifte gedaan van diefstal vanuit de auto die geparkeerd stond op de Gerard Doustraat. Er is een radio/cd-speler weggenomen. Om de toegang tot de auto te krijgen is eerst een zijruitje ingeslagen.

Snelheidscontrole politie

KRUISLAND: De politie heeft op maandag en dinsdag snelheidscontroles gehouden op de Roosendaalseweg. Op maandag leverde dat 43 overtreders op, met een hoogst gemeten snelheid van 84 kilometer per uur waar 60 de limiet is. Er waren 216 passanten en ongeveer 19 procent was in overtreding.
Op dinsdag 27 januari is op dezelfde locatie met een lasergun gewerkt. Dit leverde 7 overtredingen op, met een hoogste snelheid van 90 kilometer per uur, waar 60 is toegestaan. De overtreders kunnen een acceptgiro tegemoet zien.

Bron: Karen de Groot