Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (28/1)

woensdag, 28 januari 2004

Autos en bromfiets in brand gestoken

BREDA- Afgelopen nacht is zowel op de Odilia van Salmstraat als op de Nieuweweg in Breda een auto in brand gestoken. Ook een bromfiets bij de fietsenstalling aan de Haven werd aangestoken. Onbekend is wie de dader(s) is. Op de Nieuweweg werd een Alfa Romeo en op de Odilia van Salmstraat een Opel Tigra flink door brand beschadigd. De omvang van de schade is niet bekend. De politie hoopt dat getuigen zich melden om achter de identiteit van de dader te komen.

Politie ruimt vandaag 24 hennepkwekerijen

BREDA- De politie heeft vandaag in totaal 24 hennepkwekerijen ontruimd. In de wijk Princenhage werd een hennepkwekerij ontmanteld naar aanleiding van klachten en een warmtemeting van de Essent. De bewoner was thuis en is meteen aangehouden. In de woning werd op de eerste verdieping en op zolder een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met in totaal ongeveer 570 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De gehele kwekerij werd geruimd en de stroom van het pand werd door Essent afgesloten.

In een woning aan de Pelmolenstraat heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen op de zolder. De 41 jarige bewoonster van het pand had in opdracht van een haar onbekende man de kwekerij aan laten leggen en ontving hier een geldbedrag voor. De kwekerij werd ontmanteld, de elektriciteitsmeter werd door Essent meegenomen en de woningstichting is op de hoogte gebracht. Forse boetes staan de eigenaar van de kwekerij te wachten.

In de wijk Driesprong heeft de politie vanmorgen zeven woningen bezocht waarvan werd vermoed dat er een hennepkwekerij aanwezig was. De bewoners bleken eieren voor hun geld te hebben gekozen en de kwekerijen te hebben geruimd. Essent stelt een onderzoek in naar omleidingen in het elektriciteitsnet. Een elektriciteitsmeter werd in beslag genomen, omdat daar mogelijk mee is gefraudeerd.

Vanmiddag heeft de politie een verlaten hennepkwekerij in een loods aan het Goeseelsstraat aangetroffen. De kwekerij is vermoedelijk als kwekerij voor jonge planten in bedrijf geweest. Aan de hand van de kleine kweekpotjes vermoedt de politie dat er een 23000 kleine stekjes hebben gestaan. Of de eigenaar van de planten ook de vlucht heeft genomen toen de politie twee weken geleden op hetzelfde industrieterrein een loods ontruimde staat niet vast. De politie stelt een onderzoek in wie de huurder was van de loods. Ook hier constateerde Essent illegale stroomaftap.

In de Haagse Beemden ruimde de politie vandaag 14 kwekerijen, waarvan 12 op een klein woonwagencentrum, waarvan er drie in aanbouw waren. Daarbuiten kwamen ook nog twee woningen aan de beurt. Totaal ging het bij deze actie om ongeveer 2000 planten. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt of wordt een onderzoek in gesteld wie de huurder of verhuurder is van een pand of woning. Vrijwel in alle gevallen werd de stroom om de meter afgetapt. Essent zet de actie in om navorderingen naar de eigenaren te sturen.

Inbraak in een café

BREDA- Afgelopen nacht is in een café aan de Grote Markt in Breda ingebroken. Binnen hebben de dader(s) twee gokautomaten open gebroken. Een onbekend geldbedrag werd weggenomen.

Resultaten van verkeerscontrole

BREDA- Gisteren werd tussen 08.15 en 14.45 uur gecontroleerd door het verkeershandhavingsteam van de politie op de draagplicht van de autogordel.
Dit werd gedaan op de locaties Lunetstraat te Breda, het Velsgoed te Prinsenbeek en de Chaamsebaan te Ulvenhout. In totaal werden 44 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.Tijdens deze controle werden vier bestuurders van bromfietsen bekeurd omdat zij de helm niet droegen, 1 bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en 1 bestuurder reed door een rood bij een verkeerslicht.

Tussen 15.00 en 16.45 uur werd nog gecontroleerd op vermogen van bromfietsen aan de Mijkenbroek te Breda. Van de 12 gecontroleerde bromfietsen werden er 6 bekeurd omdat zij een te hoog vermogen hadden.

Verbod bussluis massaal genegeerd

BREDA- Naar aanleiding van binnengekomen klachten van de BBA werd door de politie van team Centrum gisteren een controle gehouden bij de bussluis aan de Houtmarkt. In totaal kregen 19 bestuurders een proces-verbaal voor het negeren van de gesloten verklaring. De komende tijd zullen er meerdere controles worden gehouden.

Radarcontroles in Breda

BREDA- Tijdens vandaag gehouden radarcontroles heeft de politie 250 bekeuringen uitgeschreven. De Westerhagenlaan en de Fellnoordstraat waren de straten waarop werd gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid scoorde een automobilist op de Fellenoordstraat met 81 km per uur.

Boot en schuur met caravans in brand

WILLEMSTAD- Dinsdagavond omstreeks 21.50 uur werd een brand gemeld in de werkhaven aan de Hellegatssweg te Willemstad. Ter plaatse bleek dat er een jacht in brand was geraakt. Jacht werd door een blusboot geblust. Oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Vervolgens werd om 22.06 uur brand gemeld in een schuur gelegen aan de Westdijk te Willemstad. In deze schuur stonden ongeveer 20 caravans, enkele vouwwagens en een boot op trailer gestald. De schuur met daarin genoemde goederen ging totaal verloren. Tevens ontplofte er tijdens de brand enkele gasflessen die vermoedelijk nog in de caravans aanwezig waren. Ook hier is de oorzaak van de brand en de omvang van de schade niet bekend.

Politie houdt verdachte aan terzake geweldpleging

MOERDIJK - De politie van het team Moerdijk heeft vandaag in zijn woning een 20 jarige inwoner uit Zevenbergen aangehouden als verdachte voor zware mishandeling dan wel poging doodslag gepleegd op maandag 12 januari te Zevenbergen. Verdachte had namelijk zijn slachtoffer geslagen met een zware ijzeren staaf, waardoor het slachtoffer ernstig was mishandeld en zich onder doktersbehandeling in het ziekenhuis moest stellen. Verdachte is ingesloten en wordt verhoord. DE politie onderzoekt de aanleiding van het gebeuren.

Auto gestolen bij woninginbraak

ZEVENBERGEN Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Burgemeester van Akenstraat te Zevenbergen. Men is de woning binnengekomen door een gaatje te boren in het kozijn. De woning werd doorzocht en daarbij de autosleutels, alsmede geld, europas, fototoestellen, mobiele telefoon en de auto meegenomen. Het gaat om een Volkswagen Passaat, kleur zwart en voorzien van het kenteken 07-GR-ZV.

Bron: R. van Kuik