28/1 district Den Bosch />
's-Hertogenbosch 28-01-2004

EIGENAAR ISLAMITISCHE SLAGERIJ AANGEHOUDEN, 's-Hertogenbosch

In de loop van vorige week is de eigenaar van de Islamitische slagerij aan het Rivierenplein te 's-Hertogenbosch aangehouden. De man, een 35-jarige inwoner van Leerdam, wordt verdacht van uitlokking van een explosie op 26 december 2003. Als gevolg van de explosie brak er brand uit in de slagerij.Op de dag van de explosie werd een 27-jarige inwoner van Tilburg aangehouden als verdachte van de uitvoering van het feit. Beide verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd. Vanaf het begin van het onderzoek heeft de politie rekening gehouden met een mogelijk racistisch motief. Uit onderzoek kan vooralsnog slechts de conclusie getrokken worden dat er sprake is van een financieel motief, waarschijnlijk verzekeringsfraude.In deze zaak is tevens een derde verdachte aangehouden (34 jaar uit Tilburg) die ervan wordt verdacht een organiserende of bemiddelende rol te hebben gespeeld. Alle verdachten bevinden zich in voorlopige hechtenis.

AANGEHOUDEN VOOR OPENBAAR DRONKENSCHAP, s-Hertogenbosch

De politie heeft dinsdagavond een 35-jarige Bosschenaar aangehouden op de Hinthamerstraat in zijn woonplaats. De man gedroeg zich recalcitrant en was dronken. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED, Heusden

Een 57-jarige automobiliste uit Heusden is dinsdagnacht betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur. De controle was op de Wittebroodstraat in Heusden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING s-Hertogenbosch

De politie heeft woensdagmorgen een 25-jarige Bosschenaar aangehouden voor het bedreigen van zijn stiefmoeder eerder die ochtend. De man zou haar eerder ook mishandeld hebben. Het slachtoffer deed aangifte. De Bosschenaar is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

GETUIGEN GEZOCHT VAN MISHANDELING, s-Hertogenbosch

Een 17-jarige Bosschenaar is dinsdagmiddag omstreeks 18.05 uur in elkaar geslagen door een onbekende man van 25 a 30 jaar op de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch. Hij werd meerdere malen in zijn gezicht geslagen en de dader hield een mes tegen zijn hals gedrukt. De mishandeling heeft vermoedelijk iets te maken met een conflict dat het slachtoffer eerder die middag had met een klant in de winkel waar hij werkte. De politie is opzoek naar mogelijke getuigen van de mishandeling. In het bijzonder zou de politie graag in contact komen met twee vrouwen die het mogelijk gezien zouden hebben. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

DIEFSTAL AUTO, Rosmalen

Onbekenden hebben dinsdag een Volkswagen Vento weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Burgemeester Burgerslaan in Rosmalen. De auto, die paars van kleur was, is voorzien van het kenteken RH-JJ-97.