Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 28 januari

Alkmaar 28-01-2004 - 17.00 uur

Gladheid zorgt voor veel aanrijdingen.
Alkmaar, woensdag 28 januari 2004.
In Noord-Kennemerland vonden gisteravond en vannacht flink wat aanrijdingen plaats als gevolg van gladheid door sneeuwval en opvriezing. Dinsdagavond kort voor 20.00 uur, verloor een 58-jarige vrouw uit Egmond aan Zee de macht over het stuur van haar auto. Zij reed over de Herenweg in Bergen en raakte door de gladheid een slip. Vervolgens botste zij tegen een verkeersbord en liep daarbij een hersenschudding op. Tussen 02.30 en 07.30 vonden een 7-tal aanrijdingen plaats op verschillende wegen in Alkmaar, Heiloo, Noord Scharwoude en Castricum. Op de Noordervaart in Schermerhorn had de bestuurder van een personenauto geluk. Nadat hij in een slip was geraakt botste hij tegen een klein boompje waardoor hij niet in het water belandde maar net boven het water bleef hangen. Bij al deze aanrijding was uitsluitend sprake van materiële schade.

Pannetje soep zorgt voor rookoverlast
Alkmaar, dinsdag 27 januari 2004.
Omwonende ontdekten maandagmiddag dat er rook naar buiten kwam vanuit een woning aan de Waalstraat. Het bleek dat de woning vol rook stond. Omdat niet bekend was of er nog mensen in de woning aanwezig waren, stelde een agent een onderzoek in. Er werd niemand in het huis aangetroffen. Kort daarop verscheen de bewoner die verklaarde dat de rookontwikkeling vermoedelijk werd veroorzaakt door oververhitting van een pannetje met soep. Dit vermoeden bleek juist te zijn. De brandweer heeft het pannetje 'geruimd'.

Hennepkwekerij ontruimd.
Alkmaar, dinsdag 27 januari 2004.
Naar aanleiding van binnengekomen en informatie dat er mogelijk hennep werd gekweekt in een woning aan de Coornhertkade werd maandagmiddag een onderzoek in deze woning ingesteld. In één van de slaapkamers werd inderdaad een (kleine) hennepkwekerij aangetroffen. Er werden ongeveer 50 planten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen evenals een hoeveelheid randapparatuur. Tegen de huurder/gebruiker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed van alcohol.
Alkmaar, woensdag 28 januari 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag kort na middernacht werd een 36-jarige bestuurder van een personenauto uit Broek op Langedijk aangehouden op de Ommering. Surveillerende agenten zagen de man daar met zeer hoge snelheid rijden. De meter bleef staan op 129 km/u terwijl ter plaatse gereden mag worden met een snelheid van 80 km/u. Bij zijn staandehouding roken de agent dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 270 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Voor het rijden onder invloed van alcohol en de snelheidsovertreding is proces-verbaal opgemaakt.