Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 28 januari

Den Helder 28-01-2004 - 17.00 uur

Aanrijdingen door gladheid
Den Helder, maandag 27 januari 2004.
Maandagavond tussen 21.00 en 22.30 uur werden een drietal aanrijding gemeld als gevolg van gladde wegen. Verschillende wegen in en om Den Helder waren door opvriezing gelad geworden. Op de Oostoeverweg in Den Helder raakte een 48-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder de macht over het stuur kwijt en belandde in een naast de weg gelegen sloot. De man wist zelf uit zijn auto te komen. Hij werd door een bekende opgehaald. Toen de politie ter plaatse kwam bleek er niemand meer aanwezig te zijn. Samen met medewerkers van de brandweer werd uitgebreid gezocht naar de bestuurder. Deze meldde zich later bij de politie. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.
Op de Callantsogervaart overkwam een 49-jarige bestuurder van een bestelwagen uit Den Helder hetzelfde. Ook hij raakte in een slip en belandde in een sloot naast de weg. Ook deze bestuurder kon zelf uit zijn auto komen. Tot slot vond kort na 22.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Afsluitdijk. Door gladheid raakte de bestuurder van een personenauto (geen personalia bekend) in een slip en botste een aantal keren tegen de vangrail. De bestuurder bleef ongedeerd maar zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Snelheidscontroles
Den Helder, dinsdag 27 januari 2004.
Dinsdag tussen 11.00 en 14.00 uur werden op de Schoolweg en Zanddijk snelheidscontroles gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd. Schoolweg
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: ongeveer 25
Aantal overtredingen: 8
Hoogst gemeten snelheid: 78 km/u
Zanddijk
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: ongeveer 20
Aantal overtredingen: 3
Hoogst gemeten snelheid: 73 km/u

Verkeerscontrole
Middenmeer, dinsdag 27 januari 2004.
Maandagmiddag werd op de op- en afrit van de Rijksweg A7 een verkeerscontrole gehouden. Deze controle was vooral gericht op vrachtverkeer. Tweemaal bleek dat een aanhangwagen niet was voorzien van een juiste kentekenplaat. Bij één aanhangwagen bleek dat losbreekinrichting niet in orde te zijn. Tot slot werd één bestuurder bekeurd omdat de lading los lag en dreigde op het wegdek terecht te komen.

Vijf gewonden bij eenzijdig ongeval
Kolhorn, woensdag 28 januari 2004.
Woensdagmiddag omstreeks 12.45 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Kanaalweg tussen de Nieuwdijk en de Kreil. De bestuurster van een taxibusje, een vrouw uit 't Zand (leeftijd is niet bekend) reed over de Kanaalweg komende uit de richting Schagen. Bij haar in het busje zaten vier kinderen. Door tot nu toe onbekende oorzaak raakte één van de wielen van het busje in de berm. Bij het corrigeren raakte de chauffeuse de macht over het stuur kwijt en raakte in een slip. Vervolgens sloeg het busje een aantal keren over de kop en belandde in een naast de weg gelegen sloot. Zowel de chauffeuse als de kinderen konden door omstanders en politie uit de auto worden gehaald. De vrouw en één van de kinderen raakte gewond. Alle betrokkenen zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar ter observatie opgenomen. Het feit dat alle inzittenden een veiligheidsgordel droegen heeft er toe geleid dat de verwondingen beperkt bleven. De auto raakte zwaar beschadigd.