Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 28 januari

Hoorn 28-01-2004 - 17.00 uur

Veel aanrijding door sneeuwval
Hoorn, woensdag 28 januari 2004.
Ook in Westfriesland had het verkeer hinder van gladheid door de sneeuwval. Tussen 04.45 en 08.00 uur vonden een zestal aanrijding plaats op wegen in Hoorn, Blokker, Zwaag en Enkhuizen. Een aanrijding op de Rijksweg A7, ter hoogte van Oudendijk had een file van ruim 4 km tot gevolg. Bij al deze aanrijdingen was er uitsluitend sprake van materiële schade.

Snelheidscontrole
Abbekerk, dinsdag 27 januari 2004.
Dinsdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op het Zuideinde waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 132
Aantal overtredingen: 8
Hoogst gemeten snelheid: 77 km/u

Inbraak woning
Zwaag, dinsdag 27 januari 2004.
Dinsdagavond tussen 18.30 en 23.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Schapenweide. Men was in het huis gekomen door het vernielen van een raam. De bewoner verklaarde dat er een DVD-speler en een complete computerinstallatie waren weggenomen.

Winkel overvallen
Hoorn, woensdag 28 januari 2004.
Woensdagmiddag omstreeks 12.30 uur werd een overval gepleegd op een winkelbedrijf aan de Grote Beer. Twee mannen tussen de 18 en 25 jaar en met een zuid europees uiterlijk, kwamen de winkel binnen en bedreigden een personeelslid. Hierbij maakte één van hen gebruik van een vuurwapen. De daders eisten geld. Onder bedreiging werd hen een onbekend bedrag aan geld gegeven. Hierop verlieten de twee het pand en verdwenen in de richting van de Waterman en de Boogschutter. Een onderzoek in de omgeving, waarbij assistentie werd verleend door een speurhondengeleider, bleef zonder resultaat. Het is op dit moment niet bekend of er tijdens de overval klanten in de winkel aanwezig waren. Eén van de daders was gekleed in een licht spijkerbroek en droeg sportschoenen. Van de andere dader is bekend dat hij een donkere jas droeg. Beide verdachten droegen een donker gekleurd baseball petje. Getuigen van de overval of mensen die iets kunnen vertellen over de identiteit van één of beide daders worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.