Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 28 januari 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Bachstraat 139, dakkapel uitbreiden.
Hollandsch Diep (nabij Floridaweg), tijdelijke huisvesting bouwen. Rivium Boulevard 301, tweede entree kantoorgebouw uitbreiden. Laurensbaai 14, verdieping woonhuis vergroten. Smalspoor 12, dakkapel plaatsen.
Schubertstraat 38, woning uitbreiden.
Breedspoor 94, voorgevel woning veranderen.
Coen Botrede 30, dakopbouw zijgevel uitbreiden.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Hollandsch Diep (nabij Floridaweg), tijdelijke huisvesting bouwen.

2. s-Gravendreef 21, terras op verdieping bouwen.
3. Smalspoor 12, dakkapel plaatsen.

Aan bouwaanvraag 1 kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Aan de bouwaanvragen 2 en 3 kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de onder 1 genoemde aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 29 januari 2004, gedurende twee weken, op werkdagen ter inzage.
Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de onder 2 en 3 genoemde aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 29 januari 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 20 januari 2004:
t.h. van Meidoornveld tussen Lupinestraat en Kralingseweg 1 Robinia. De boom vertoont ernstige kroonsterfte. Herplantplicht met 2 bomen.
t.h. van Kopspoor 75 1 wilg. De boom staat te dicht op de woningen en veroorzaakt hierdoor schaduwoverlast.
t.h. van Lylantsebaan 10 1 plataan. Geen herplant of verplant mogelijk vanwege kabels en leidingen die te dicht op de wortels liggen.
t.h. van St. Laurensbaai 24 1 Robinia. De boom is ernstig aangetast met tonderzwam. Herplantplicht.
t.h.van Kompasstraat 32/32A 1 Robinia en 1 populier. Beide bomen drukken de bestrating op.

De kapvergunningen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

BESTEMMINGSPLAN HOOFDWEG 1998

Het college maakt bekend dat ze voornemens is, met toepassing van artikel 5 lid 7e van bestemmingsplan Hoofdweg 1998, vrijstelling te verlenen aan de Praxis Vastgoed b.v. Het gaat om vrijstelling voor het gebruik van een nog te realiseren pand aan de Hoofdweg 46 voor verkoop aan particulieren.

Het principebesluit ligt vanaf 29 januari 2004 voor iedereen gedurende vier weken ter inzage bij het Informatiecentrum. Gedurende de periode van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk zijn zienswijzen over de aanvraag kenbaar maken.

BESTEMMINGSPLAN HOOFDWEG 1998

Het college maakt bekend dat ze voornemens is, met toepassing van artikel 5 lid 7e van bestemmingsplan Hoofdweg 1998, vrijstelling te verlenen aan de Vastgoedmaatschappij Van der Loo b.v. Het gaat om vrijstelling voor het gebruik van het pand Lylantsebaan 6 door Otak meubelen, voor verkoop aan particulieren.

Het principebesluit ligt vanaf 29 januari 2004 voor iedereen gedurende vier weken ter inzage bij het informatiecentrum. Gedurende de periode van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk zijn zienswijzen over de aanvraag kenbaar maken.

INSPRAAKPROCEDURE HERINRICHTING VUYKTERREIN

Inspraakprocedure inzake vrijstelling ex artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de herinrichting van het Vuykterrein tot Vuykpark

Het college maakt, op grond van de Inspraakverordening, bekend dat een verzoek om vrijstelling van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen is ontvangen voor de herinrichting van het Vuykterrein. Omdat de herinrichting van het Vuykterrein niet past binnen de ter plaatse geldende bestemmingsplannen Voormalige scheepswerf Vuyk en Middelwatering, dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd, als bedoeld in artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het verzoek tot vrijstelling ligt van 29 januari tot en met 10 maart 2004 voor u ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis. In deze periode kunt u schriftelijk een inspraakreactie ten aanzien van het herinrichtingsplan kenbaar maken.

Informatie- en inspraakbijeenkomst
Als onderdeel van de inspraakprocedure vindt op 12 februari 2004 een informatie- en inspraakbijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis, Rivierweg 111.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de principebesluiten over het bestemmingsplan Hoofdweg 1998 inzake de Praxis Vastgoed b.v. en inzake de Vastgoedmaatschappij Van der Loo b.v. en het verzoek tot vrijstelling van de geldende bestemmingsplannen voor de herinrichting van het Vuykterrein liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.