Gemeente Langedijk


Inloopavond over nieuw cultureel educatief centrum 28 januari 2004

Het cultureel educatief centrum (CEC) zal worden gebouwd ten westen van het gemeentehuis in de wijk Mayersloot West. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen een toelichting verwachten op de plannen tot vestiging van meerdere verenigingen, instellingen en het Jan Arentszcollege in het CEC.

De omwonenden van het gemeentehuis zullen vrij direct te maken krijgen met de bouw van het nieuwe Cultureel Educatieve Centrum (CEC). Dit centrum wordt binnenkort neergezet ten westen van het gemeentehuis, waar nu nog een grasveld is.

Het pand wordt een bovenkernse voorziening. Dit betekent dat er mensen vanuit heel Langedijk zullen komen, voor hun sociaal-culturele activiteiten. In het CEC komen ondermeer de bibliotheek, muziekschool Dijk en Waard, creativiteitscentrum Atelier 6, speelotheek Hakkepuf en diverse verenigingen zoals de dam- en schaakvereniging. Daarnaast krijgt het CEC een podiumzaal om ruimte te bieden aan amateurverenigingen die voorstellingen zullen geven. Bovendien biedt het multifunctionele complex huisvesting aan het Jan Arentszcollege. De accommodatie zal in twee fasen worden gebouwd. Nadere toelichting krijgt men tijdens de informatieavond.