Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/01)

Oosterhout, woensdag 28 januari 2004

Politie neemt rijbewijs in van snelheidsovertreder
WIJK EN AALBURG: Op dinsdag 27 januari omstreeks 13.30 uur betrapte de politie een automobilist op diverse verkeersovertredingen. De 53-jarige man uit Aalst (Gld) reed over de Provincialeweg-Oost te Wijk en Aalburg. De motoragent stelde vast dat de man diverse keren het gaspedaal flink intrapte, waarbij snelheden van 160 km/u gehaald werden. Ook overschreed de verdachte verschillende keren de doorgetrokken streep bij inhaalmanoeuvres. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Brand in hennepkwekerij
VEEN: Op woensdagmorgen 28 januari omstreeks 09.45 uur brak er brand uit in een schuur aan de Juliana van Stolbergstraat. De brandweer had het vuur snel onder controle. In de schuur was een hennepkwekerij gevestigd, waardoor de brand vermoedelijk was ontstaan. De politie arresteerde een 25-jarige man bewoner op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Agenten stelden vast dat het om een kleine plantage ging, bestaande uit ongeveer 100 tot 150 planten. Een expert van stroomleverancier Essent constateerde dat er vanuit de meterkast in de woning, illegaal stroom was afgetapt dat naar de schuur leidde. Uiteraard heeft Essent aangifte gedaan van diefstal van elektriciteit. De politie nam alle planten en apparatuur in beslag. De planten zijn bemonsterd, waarna alles is vernietigd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde man opgelicht
LOON OP ZAND: Een 72-jarige inwoner uit Sprang-Capelle deed bij de politie aangifte van diefstal. Het slachtoffer werd maandagmiddag 26 januari in de Peperstraat in Kaatsheuvel aangesproken door een onbekende man. Deze man vroeg het slachtoffer of hij 2,- kon wisselen. Hierop pakte het slachtoffer zijn portemonnee en keek in het vakje voor muntgeld. De onbekende man hielp bij het zoeken in de portemonnee en wees nog een muntstuk aan. Toen het wisselen niet mogelijk bleek, vervolgden beide personen hun weg. Enige tijd later bemerkte het slachtoffer dat alle bankbiljetten (totale waarde van 65) uit zijn portemonnee waren verdwenen. De bankbiljetten waren wel zichtbaar op het moment dat de andere man de losse munten aanwees.

Zeilsnijders actief langs de A-58
GILZE: Zeven vrachtwagenchauffeurs meldden inbraakschade bij de politie. De schade was in de nacht van woensdag 28 januari toegebracht op parkeerplaats Molenheide, gelegen langs de autosnelweg A-58. Bij alle vrachtautos waren de dekzeilen kapot gesneden. Er werd, tot dusver bekend, niets uit de vrachtautos gestolen.

Twee gewonden bij verkeersongeval letsel
RAAMSDONKSVEER: Op dinsdagochtend 27 januari, omstreeks 8.40 uur, werd de politie geroepen bij een verkeersongeval op de Kerklaan. Twee personenautos waren frontaal op elkaar gebotst. Op basis van verklaringen en uit het ingestelde sporenonderzoek maakt de politie op dat een 34-jarige inwoonster uit Raamsdonksveer een tracktor wilde inhalen op de Kerklaan. Op hetzelfde moment naderde uit tegenovergestelde richting een de auto, die bestuurd werd door een 60-jarige inwoner uit Raamsdonk. Er ontstond een frontale aanrijding. Beiden automobilisten zijn overgebracht naar het ziekenhuis, waar licht lichamelijk letsel werd geconstateerd. In de auto van de veroorzaakster zaten ook twee jonge kinderen. Zij raakten niet gewond en zijn opgevangen door het ambulancepersoneel. Beide autos zijn total-loss. De politie maakt proces-verbaal op van dit verkeersongeval.

Arrestatie na opgeven valse naam
MADE: Een 18-jarige inwoner uit Terheijden liep op dinsdagmiddag 27 januari tegen de lamp toen hij probeerde om een valse naam op te geven. Dat gebeurde op de Tuinbouwweg in Made. De jongeman kreeg een bekeuring omdat zijn brommer niet in orde was. De bromfiets had namelijk geen goede voorrem, geen koplamp. een gladde achterband en een kromme voorvork. De jongen reed circa 60 km/u terwijl op het voorspatbord van de brommer oranje (snorfiets) stickers zaten. Toen de agenten een bekeuring uitschreven, jokte hij over zijn naam en geboortedatum. Om die reden moest hij mee naar het politiebureau. Hij kan nu rekenen op een extra bekeuring.

Politie betrapt automobilist op het rijden tijdens ontzegging GEERTRUIDENBERG: Op woensdagmorgen 28 januari zag een politieagent een 53-jarige man uit Geertruidenberg over de Centraleweg rijden. De agent wist dat de man geen auto mocht rijden omdat de rechter hem een ontzegging van de rijbevoegdheid had opgelegd. Dit naar aanleiding van alcoholmisdrijven in het verkeer. De auto van de man werd in beslag genomen en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in bedrijfspand
WAALWIJK: In de nacht van woensdag 28 januari 2004 is tussen 03.45 uur en 04.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Professor Minckelersweg .Uit het pand is een geldkist gestolen. Uit onderzoek van de technische recherche bleek dat de ongewenste bezoeker zichzelf verwondde aan het kapotgeslagen glas. Naast het bloed vond de politie ook andere achtergebleven dadersporen.

Motorfiets gestolen
OOSTERHOUT: In de nacht van 28 januari 2004 is vanuit een garagebox aan de Van Leeuwenhoeklaan een motorfiets gestolen. De motor is van het merk Buell (Harley Davidson), en voorzien van het kenteken MG-SJ-87. De garagebox was aan de voorzijde opengebroken. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 18.00 uur en 07.00 uur. De politie heeft een aangifte opgenomen van de eigenaar en de tweewieler internationaal als gestolen voertuig laten signaleren.

Verlichtingscontroles werpen hun vruchten af
OOSTERHOUT: Op 27 januari 2004, tussen 07.00 en 08.00 uur is er een verlichtingscontrole gehouden op de Hoogstraat en de St. Antoniusstraat te Oosterhout. De politie stelde vast dat de recente strenge verlichtingscontrole resultaat opleveren. Het viel namelijk op dat bij een groot aantal gecontroleerde fietsers de verlichting in orde was. De 9 fietsers die hun verlichting niet in orde hadden, gingen direct op de bon. De Oosterhoutse politie schreef de afgelopen zeven weken in totaal 123 bekeuringen uit tijdens
verlichtingcontroles.

Bron: Jeroen Steenmeijer