Vlaamse overheid

Paul Marchal heeft van Vlaams minister van Onderwijs en Vorming Marleen Vanderpoorten een bijzondere opdracht gekregen. De minister heeft hem aangeduid als ervaringsdeskundige. Op die manier kan Paul Marchal het proces-Dutroux bijwonen terwijl hij een persoonlijk verslag van zijn ervaringen maakt. Dit verslag zal een aanzet zijn voor de ontwikkeling van lesmateriaal in verband met de ervaringen van het slachtoffer, de rol van de media en de werking van het gerecht.

Volgens minister Vanderpoorten is Paul Marchal hier de geknipte persoon voor. "Hij is zowel vader, leraar als slachtoffer. Zijn bijdrage is zeer waardevol voor ons onderwijs."

Paul Marchal is gelukkig met deze oplossing. "Ik vind het een uitermate zinvolle opdracht die in de lijn ligt van wat ik altijd al gewild heb. Daar ben ik zelfs dankbaar voor. Ik zal deze opdracht waardig afronden met An steeds in mijn gedachten."

Tijdens de duur van het proces wordt Paul Marchal gedetacheerd. Hij blijft betaald maar hoeft geen les meer te geven. Zijn detachering loopt vanaf 1 maart, de start van het proces, tot 30 juni. Op 1 september wordt er nagekeken of het nodig is om de detachering van Paul Marchal te verlengen.

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten
- tel. (0475) 98 33 73 -
(02) 553.99.23 - fax. (02) 553 99 19
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be


---