NOC*NSF


Samenwerking NOC*NSF met levensbeschouwelijke koepels

ARNHEM - NOC*NSF heeft afgelopen maandag met de levensbeschouwelijke koepels, de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS), de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS) en de Nederlandse Christelijke Sport Unie (NCSU) een samenwerkingovereenkomst getekend.

De samenwerking is gericht op het verhogen van het effect en de efficiëntie van de ontwikkeling en uitvoering van het sportbeleid van de georganiseerde sport. Daarbij is vanzelfsprekend ook gesproken over de effecten van de harde bezuinigingen van de rijksoverheid die de sport treffen.

Binnen de samenwerkingsovereenkomst trekken NOC*NSF, NCS, NKS en NCSU gezamenlijk op bij het versterken en ondersteunen van sportverenigingen en sportbonden, ieder vanuit haar eigen rol.

Ook richting politiek, rijksoverheid en vooral gemeenten wordt een gezamenlijke koers gevaren. Op korte termijn wordt overleg gevoerd met de VNG over de rol van de sportverenigingen in de huidige lokale problematiek. Het gaat daarbij om thema's als bewegingsarmoede bij de jeugd, gezondheidsstimulering en vrijwilligerswerk.

(28 januari 2004)