Gemeente Helmond

| | | |

---

|

---

Kwaliteitsverbetering centrum Helmond gaat beginnen

De gemeente Helmond begint dit najaar met de eerste werkzaamheden voor de verbetering van de uitstraling en de kwaliteit van het Helmondse centrum. Afgelopen dinsdag, 27 januari, is het plan hiervoor gepresenteerd aan de direct betrokkenen in 't Speelhuis. De kwaliteitsverbeteringen hebben betrekking op de openbare ruimte, de panden en de winkels. Deze verbeteringen moeten leiden tot een aangenamer en langer verblijf van consumenten in het centrum van Helmond.

Het plan heeft betrekking op het zogenaamde kernwinkelgebied in het centrum. Tot dit gebied behoren de volgende straten: de Markt, de stegen tussen de Markt en Noord Koninginnewal, de Veestraat, Ameidestraat, Kerkstraat, Lambertushof, Kamstraat, Smalle Haven en de Oude Aa. De totale investering die hiermee gemoeid is, bedraagt tenminste 1,7 miljoen euro. In het voorjaar van 2006 moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Jan Verspaget, extern adviseur, en Tom Senders van architectbureau De Twee Snoeken, hebben in nauwe samenwerking met de gemeente dit plan ontwikkeld.

Tijdens de presentatie krijgen de winkeliers, ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners te horen en te zien hoe de gemeente samen met hen het centrum een aantrekkelijker en hoogwaardigere uitstraling gaat geven.

Communicatie
Om het project te laten slagen is communicatie van essentieel belang. De winkeliers en de pandeigenaren worden daarom individueel benaderd en het Centrummanagement Helmond wordt vanaf het eerste begin zeer intensief betrokken. "Alleen door goed overleg tussen de verschillende partijen kunnen we komen tot verbetering van gevels, panden en de openbare verblijfsruimte" aldus wethouder Houthooft.

In het Ketsegangske wordt voorlopig het kantoor gevestigd van het projectbureau Kwaliteitsimpuls. Dit kantoor is vanaf 15 februari op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend. Hier kunnen belangstellenden, op afspraak, het met projectbureau het gepresenteerde plan bespreken. Het e-mailadres van het projectbureau is kwaliteitsimpuls@casesupport.nl.


---

| |