Hagemeyer

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan

HAGEMEYER N.V. RIJKSWEG 69, P.O. BOX 5111, 1410 AC NAARDEN, THE NETHERLANDS TELEPHONE +31 35 6957611, FAX +31 35 6944396

PERSBERICHT

Uitgifte van gewone aandelen voor 90,7% opgenomen


· Voor circa 347,5 miljoen gewone aandelen ingeschreven via uitoefening van inschrijfrechten

· Vandaag plaatsing van de circa 35,6 miljoen resterende gewone aandelen
· Converteerbare obligatielening:

- Coupon: 5,75% - 6,75%

- Conversie premie: 20% - 25%

Hagemeyer heeft vandaag bekend gemaakt dat, in het kader van de 7 voor 2 uitgifte van 383.107.396 gewone aandelen, tegen een uitgiftekoers van EUR 1,20, is ingeschreven op ongeveer 347,5 miljoen gewone aandelen via de uitoefening van inschrijfrechten (hierna de "SETs") door daarvoor in aanmerking komende houders van deze SETs. Dit aantal komt overeen met ongeveer 90,7% van de transactieomvang.

De aantallen gewone aandelen die in dit persbericht worden genoemd, zijn gebaseerd op inschrijvingen zoals die door het kantoor van inschrijving zijn ontvangen. Deze aantallen worden pas definitief na levering van de bijbehorende SETs.

Toewijzing van de gewone aandelen in verband met de uitoefening van de SETs zal naar verwachting vandaag geschieden.

Plaatsing van de resterende aandelen
De periode waarin de SETs konden worden uitgeoefend is op 27 januari 2004 om 15.30 uur Nederlandse tijd afgelopen. De circa 35,6 miljoen gewone aandelen waarop niet is ingeschreven door middel van de uitoefening van SETs (hierna de "Resterende Aandelen") zullen vandaag door ABN AMRO Rothschild, ING Investment Banking, Rabo Securities en NIB Capital (de Joint Bookrunners voor de uitgifte) in onderhandse plaatsingen in Nederland en in bepaalde andere daarvoor in aanmerking komende rechtsgebieden (hierna de "Naplaatsing") worden aangeboden.

Indien de totale opbrengst van de Resterende Aandelen in de Naplaatsing (na aftrek van kosten en eventueel toepasselijke belastingen) de nominale waarde van EUR 1,20 per Resterend Aandeel overtreft (hierna de "Meeropbrengst"), zal de Meeropbrengst naar beneden worden afgerond naar de dichtstbijzijnde hele eurocent per SET en worden uitgekeerd aan de houders van niet-
---

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan

uitgeoefende SETs op het moment dat de SET-uitoefeningsperiode verstreek (in verhouding tot het aantal niet-uitgeoefende SETs dat door hen op dat moment werd gehouden). Er zal geen betaling plaatsvinden, als de netto opbrengst gelijk is aan of minder is dan EUR 0,01 per niet- uitgeoefende SET. Alle gewone aandelen die niet zijn verkocht door de Joint Bookrunners in de Naplaatsing, zullen door een bepaalde groep van financiers tegen de uitgiftekoers worden overgenomen.

De betaling en de levering van de gewone aandelen zullen naar verwachting op 5 februari 2004 plaatsvinden. Notering aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V. is aangevraagd voor de gewone aandelen.

Uitgifte converteerbare obligaties
Hagemeyer kondigt vandaag aan dat de EUR 150 miljoen aan achtergestelde converteerbare obligaties per 2009 ("Obligaties") een contante rente coupon zullen hebben van tussen 5,75% en 6,75% per jaar, betaalbaar in jaarlijkse termijnen, en dat de conversiepremie naar verwachting zal worden vastgesteld tussen 20% en 25% over de naar volume gewogen gemiddelde prijs ("Volume Weighted Average Price") van het gewone aandeel gedurende het bookbuilding proces. De Obligaties zullen geen rating krijgen.

Onder voorbehoud van het voorkeursrecht tot inschrijving van een bepaalde groep van financiers, zullen de Obligaties worden aangeboden door middel van onderhandse plaatsingen in Nederland en in bepaalde andere daarvoor in aanmerking komende rechtsgebieden (de "Uitgifte van Obligaties"). Naar verwachting zal een bepaalde groep van financiers voor EUR 50 miljoen gebruik maken van haar voorkeursrecht tot inschrijving.

Notering aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V. is aangevraagd voor de Obligaties. Notering en levering tegen betaling zullen naar verwachting plaatsvinden op 5 februari 2004.

Voorwaarden
De Naplaatsing en de Uitgifte van Obligaties geschieden onder voorbehoud van bepaalde opschortende voorwaarden, zoals beschreven in het prospectus van 16 januari 2004 (het "Prospectus").

Voor meer informatie over de uitgiftes verwijzen wij u nadrukkelijk naar het Prospectus.

Aanvullende Prospectus informatie
In verband met de transactie verwachten wij op 29 januari 2004 een advertentie te plaatsen die een integraal onderdeel zal zijn van het Prospectus, waarin naast de definitieve details van de transactie, de volgende informatie zal worden opgenomen: Nieuwe CEO
Zoals op 26 januari 2004 bekend werd gemaakt zal de Raad van Commissarissen aan de op 21 april 2004 te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorstellen de heer Rudi W.A. De Becker te benoemen tot de nieuwe CEO van Hagemeyer. De heer De Becker zal op 1 maart 2004 bij Hagemeyer in dienst treden. Per dezelfde datum zal Rob ter Haar, wiens aftreden in december 2003 bekend gemaakt werd, als CEO en lid van de Raad van Bestuur terugtreden. De heer De Becker, die de Belgische nationaliteit heeft, is afkomstig van Buhrmann, waar hij als lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk is voor Buhrmann's activiteiten in Europa.
---

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan

Counterclaim Gateway
Wij verwijzen naar het Prospectus, pagina 117. Daar wordt vermeld dat wij in de Verenigde Staten een vordering ter grootte van US$ 6 miljoen hebben ingesteld tegen Gateway Data Sciences op grond van wanprestatie en fraude. Als reactie heeft Gateway Data Sciences een tegenvordering ingesteld van US$ 6 miljoen. Na het instellen van haar tegenvordering heeft Gateway Data Sciences haar tegenvordering verhoogd van US$ 6 miljoen tot US$ 35,9 miljoen. Op basis van adviezen van juridische experts en andere adviseurs, zijn wij van mening dat de tegenvordering van Gateway Data Sciences ongegrond is en dat wij goede argumenten hebben om deze vordering te weerleggen.

Naarden, 28 januari 2004
Hagemeyer N.V.
Raad van Bestuur

DE AANDELEN VAN HAGEMEYER ZULLEN NIET WORDEN GEREGISTREERD ONDER DE US SECURITIES ACT VAN 1933, ZOALS AANGEPAST ("DE SECURITIES ACT") EN MOGEN SLECHTS WORDEN AANGEBODEN OF VERKOCHT IN DE VERENIGDE STATEN INDIEN GEREGISTREERD ONDER DE SECURITIES ACT OF INDIEN WORDT BESCHIKT OVER EEN VRIJSTELLING VAN DEZE REGISTRATIE.

Voor nadere informatie: Corporate Services
+31(0)20- 4715225 www.hagemeyer.com


---


---- --