INCA IMPORT BV

Nikon COOLPIX 8700 - Nieuw 8 Megapixel topmodel

Nikon Corporation kondigt de introductie aan van de COOLPIX 8700 digitale camera.

Met zijn 8 miljoen pixels en het topklasse zoomobjectief met maar liefst 8x optische zoom staat de 8700 aan de top van de Nikon COOLPIX serie. Hij levert een ongeëvenaarde kwaliteit en onderscheidt zich verder door een bijzonder compact, ergonomisch ontwerp, grote veelzijdigheid en een hoog gebruiksgemak.

De camera is primair gericht op consumenten die fotografische ervaring hebben maar niet tevreden zijn met wat de digitale compactcameras tot dusverre te bieden hadden. De COOLPIX 8700 komt aan hun eisen tegemoet, zeker als ze waarde hechten aan een eersteklas optische kwaliteit, een groot zoombereik, een compact ontwerp en hoog gebruikscomfort. Wie op zoek is naar een uiterst veelzijdige, hoogwaardige digitale fotocamera zal ontdekken dat de COOLPIX 8700 boordevol mogelijkheden zit.

Met zijn 8 miljoen pixels levert de COOLPIX 8700 het summum aan detaillering. Het 8x zoomobjectief is van professionele kwaliteit en heeft een enorm bereik van 8,9 - 71,2 mm (vergelijkbaar met 35 - 280 mm voor kleinbeeld). Voor wie dit niet genoeg is zijn ook nog optionele converterlenzen beschikbaar om het bereik verder uit te breiden.

De camera kenmerkt zich door een verkorte opstarttijd, snel wegschrijven van opnamedata, een minimale ontspanvertraging en een nieuw ontwikkelde AF-hulpverlichting voor snelle automatische scherpstelling bij weinig licht.
Naast handmatige instellingsmogelijkheden heeft de COOLPIX 12 onderwerpsstanden waarmee de gebruiker ook in minder algemene situaties excellente resultaten kan verwachten, zonder dat daarvoor specialistische kennis en speciale instellingen zijn vereist. De camera kiest zelf de instellingen die het onderwerp optimaal tot uiting doen komen.

Meer specialistische digitale functies zijn onder andere BSS (Best Shot Selector), AE-BSS (Auto Exposure - Best Shot Selector), ruisonderdrukking, instelbare kleurverzadiging en witbalans-bracketing. Met de 5-opnamen-buffer is het mogelijk ook vluchtige, onverwachte momenten treffend in beeld te vangen. Films met geluid en interval-opnamen zijn interessante extras.

De COOLPIX 8700 is uitgerust met een grote vari-angle LCD-monitor, die ook onder helder daglicht nog een uitstekende zichtbaarheid biedt. De verbeterde elektronische zoeker biedt met zijn 235.000 beeldpunten een gedetailleerd beeld met fraai contrast en uitstekende helderheid. De compacte, lichte magnesium body maakt de camera sterk en licht tegelijk.

De LCD-monitor biedt de mogelijkheid compositie-hulplijnen op te roepen, terwijl het real-time histogram ideale assistentie biedt bij het bepalen van de juiste belichting. Voor maximale creatieve vrijheid is er ook een mogelijkheid RAW-bestanden op te slaan.

Als accessoires voor deze camera biedt Nikon groothoek-, tele- en fisheye-converters. Ook wordt er een zonnekap geïntroduceerd waarop filters kunnen worden geplaatst. Naast de ingebouwde flitser is er een externe flitsschoen aanwezig, voor maximale veelzijdigheid op flitsgebied.

De COOLPIX 8700 wordt geleverd met alle essentiële accessoires: oplaadbare batterij plus lader, AV-kabel, USB-kabel en het veelzijdige Nikon View software-pakket.

De indrukwekkende lijst van functies en mogelijkheden en de professionele Nikon kwaliteit maken de COOLPIX 8700 tot een ideale digitale camera voor veeleisende fotografen.

Voor een nadere kennismaking met de nieuwe cameras verwijzen wij u graag naar de Nikon Product Catalogus op www.incabv.nl.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u terecht op pers@incabv.nl.
Inca Import BV (Nikon importeur Nederland)
Postbus 354, 2000 AJ, Haarlem
tel. 023-5101910
fax. 023-5243551

Opmerking: specificaties, ontwerp, productnaam, accessoires en introductiedatum kunnen per land/regio verschillen en kunnen zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant worden gewijzigd.

(c) 2004 Inca Import b.v. namens NIKON CORPORATION, Japan.

Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.

28 jan 04 08:00