Blue Fox Enterprises N.V.



PERSBERICHT
aantal pagina's: 1 Dordrecht, 28 januari 2004

WINST BLUE FOX TWEEDE HELFT 2003 LAGER DAN VERWACHT DOOR UITSTEL VAN ORDERS

ORDERPORTEFEUILLE 2004 GOED GEVULD

Blue Fox Enterprises N.V. heeft haar omzet en winst in de tweede helft van 2003 minder zien stijgen dan verwacht. In september 2003 sprak Blue Fox nog de verwachting uit tenminste E 1,4 miljoen winst te realiseren in de tweede helft van het jaar. Het nettoresultaat voor afschrijving goodwill zal over geheel 2003 naar verwachting uitkomen op E 2,4 miljoen, een toename van circa E 1 miljoen ten opzichte van medio 2003.

De winst was met name lager voor de CAD/CAM/ERP-oplossingen die Blue Fox bedrijven aanbieden in de internationale textiel- en mode-industrie. Doordat opdrachten in de laatste maanden van het afgelopen jaar later dan normaal werden ontvangen, konden vele orders niet of niet volledig worden uitgeleverd. Als gevolg daarvan is de orderportefeuille voor 2004 beter gevuld dan ooit. Bij de CAD/CAM/GIS-activiteiten in de Benelux was de omzet lager dan vorig jaar maar de winst juist hoger, mede door een optimalisatieproject bij de CAD/GIS-activiteiten.

Mede door de goed gevulde orderportefeuille en nieuwe opdrachten in 2004 ziet Blue Fox tekenen van herstel in de markten waarin zij actief is.

Op 15 maart 2004 publiceert Blue Fox haar definitieve jaarcijfers.

Toelichting
De orders in de textiel- en modebranche zijn sterk afhankelijk van een aantal toonaangevende vakbeurzen die in 2003 zeer laat in het jaar werden georganiseerd. Bovendien hebben veel klanten hun opdrachten pas in een zeer laat stadium verstrekt, mede ingegeven door economische motieven. Steeds meer opdrachten bevatten een aanzienlijk deel consultancy dat niet meer in 2003 kon worden uitgevoerd.

Profiel Blue Fox Enterprises
Blue Fox Enterprises N.V. is een CAD/CAM-leverancier. Blue Fox levert CAD/CAM/ERP-oplossingen voor de internationale textiel- en mode-industrie. Daarnaast distribueert Blue Fox CAD/CAM-software voor engineeringtoepassingen en levert zij CAD/GIS-oplossingen ten behoeve van overheidsinstellingen. Ten slotte levert Blue Fox CAD/CAM-diensten zoals detachering, werving & selectie, opleidingen en trainingen. Blue Fox is sinds 21 mei 1999 genoteerd aan de Officiële Markt van de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V.

Blue Fox Enterprises N.V. maakt gebruik van de diensten van twee liquidity providers: Amsterdams Effecten Kantoor (AEK), Herengracht 208-214, 1016 BS Amsterdam, tel. 020-5306300.

SNS Securities, Nieuwezijds Voorburgwal 162, P.O. Box 235, 1000 AE Amsterdam, tel. 020-5508500.



Blue Fox Enterprises N.V.