Politie Friesland

Politieberichten 27/01 (13.00 uur) t/m 28/01 (07.00 uur)

Fryslân 28-01-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, telefoon (058) 880 82 72.

Drachten: aanhouding verdachte
Een 23-jarige man uit Burgum is dinsdag rond 14.50 uur door personeel aangehouden in een winkel aan de Noorderbuurt. De punt had scheermesjes weggenomen uit de winkel. Een 32-jarige man uit Drachten deed aangifte.

Franeker: damhert en hond gevangen
Dinsdag omstreeks 15.25 uur werd gemeld dat in de berm langs de A31 een hond achter een hert aanjaagde. Net na de oprit Leeuwarden vanaf Franeker (viaduct) werden een hond en een jong damhertje gevangen door de hondengeleiders van de politie Fryslân. Het leek meer op spel dan op jachtgedrag van de hond.
Aangezien een damhert hier niet in het wild leeft en de hond agressief naar de politiemensen werd toen het hertje gevangen werd, gaat men er van uit dat de beestjes bij elkaar horen. Mogelijk mist iemand ze. Het betreft een vrij jong damhertje en een wat oudere gezette stabij. De dieren zijn in afwachting van de eigenaar voorlopig ondergebracht in asiel de Wissel in Leeuwarden, telefoon 058-2664300.

Joure: radardetector in beslaggenomen
De politie heeft dinsdag rond 15.30 uur de radardetector van een 38-jarige automobilist uit Ter Apel in beslaggenomen. De automobilist werd aangehouden op de A7 ter hoogte van Joure. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt.

Franeker: middelgrote brand in AZC
De politie heeft woensdag rond 00.15 uur assistentie verleend bij een brand in een pand van het AZC aan het Filosofenpad. Niemand raakte gewond bij de brand. De brandweer en een ambulance kwamen ter plaatse. Alle bewoners zijn uit het pand gehaald. Rond 00.50 uur had de brandweer de brand onder controle. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet duidelijk. De technische recherche gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De brand is ontdekt door een bewoonster die in de woning lag te slapen met haar twee kinderen. De woning waar de brand plaatsvond en een woning daarboven zijn niet meer bewoonbaar. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een slaapkamer van een hoekwoning op de begane grond.

Swichum: rijden onder invloed
Een 23-jarige automobilist uit Wergea is woensdag rond 04.00 uur gecontroleerd aan de Moskoureed. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 685 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van acht uren. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.