Gemeente Moerdijk


PLAN VOOR BEELDENTUIN

De gemeente stopt voorlopig met de handhavingsacties op Fort de Hel. De beheerder heeft zich het afgelopen jaar in belangrijke mate gehouden aan de verleende evenementenvergunningen. De gemeente stelt voor het verschil van mening over de beeldentuin op te lossen door het maken van een plan. In dat plan kunnen richtlijnen aangeven welke beelden passend zijn bij de cultuurhistorische waarden en de doelstellingen van het fort.

Op Fort de Hel zijn een paar jaar geleden verschillende handhavingsprocedures gestart. Op het fort werden activiteiten ontplooid die strijdig waren met de regels. Inmiddels is de situatie gewijzigd. In september 2002 hebben de gemeente en de beheerder nieuwe afspraken gemaakt. De gemeente vindt het, gezien de relatie met de beheerder, verstandig om de handhavingsacties tijdelijk te staken.

Om de overlast voor de omwonenden te beperken, kan de gemeente ervoor kiezen om de voorwaarden onder de evenementenvergunningen nog wat aan te scherpen. Deze keuze is nu mogelijk omdat de beheerder zich in het afgelopen evenementenseizoen in belangrijke mate aan de voorwaarden uit de verleende vergunningen heeft gehouden.

Het advies om een plan te maken voor de beeldentuin komt van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. De beheerder is uitgenodigd voor een gesprek over het gewijzigde inzicht bij de gemeente.