3 e persbericht van dinsdag 27 januari 2004

Eindhoven 28-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na diefstal

Dinsdagmiddag om 15.01 uur zijn op de Aalsterweg drie Eindhovenaren van 33, 34 en 37 jaar oud aangehouden. Een politiesurveillance zag de drie mannen in een auto rijden. Toen zij het kenteken van de auto controleerden bleek dat deze als gestolen stond gesignaleerd. Kort hierna zagen ze de drie verdachten hardlopend uit een winkel aan de Aalsterweg komen en in de auto wegrijden. Na een korte achtervolging kon de auto tot staan worden gebracht en werden de drie mannen aangehouden. In de auto werd kleding aangetroffen waar de beveiligingslabels nog aanhingen. De verdachten zijn ingesloten en inverzekering gesteld. De kleding en de auto zijn inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Geldrop: Verkeerscontrole

Op de Nuenenseweg is dinsdagmorgen tussen 11.20 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden. 12 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u. Een bestuurder kreeg een proces verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Gemert/ Bakel: Autogordelcontrole

Tussen 13.00 uur en 15.00 uur is er op de Vondellaan in Gemert en de Dorpstraat in Bakel gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Zes bestuurders kregen een proces verbaal, een bestuurder werd bekeurd voor het overschrijden van de doorgetrokken streep.

Best: Tasjesroof

Op de Hoofdstraat is dinsdagmiddag omstreeks 14.15 uur een 23-jarige inwoonster van Best van haar tas beroofd. Het slachtoffer stond aan de rand van het trottoir om de straat over te steken toen plotseling haar tas uit haar handen gerukt werd door een passerende bromfietser met daarop twee jongens. De scooter was zwart van kleur. In de tas bevond zich een portemonnaie met ongeveer 175 euro.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole dinsdagmiddag in de Strijp zijn bekeuringen uit geschreven voor;

* 2 x voor het niet dragen van een helm

* 2 x voor het niet kunnen tonen van een certificaat
* 2 x voor het niet volgen van de richting van het voorsorteervak
* 1 x voor het niet gebruiken van de rijbaan
* 3 x voor het niet handsfree bellen in de auto
* 8 x voor het rijden door rood licht

* 1 x voor het niet voeren van een verzekeringsplaatje

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling

Dinsdagmiddag om 17.00 uur zijn op de Verbruggenstraat twee inwoners van Eindhoven van 22 en 26 jaar oud, aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor op de Quinten Matsyslaan een 53-jarige Eindhovense automobilist, om nog onbekende reden, te hebben mishandeld. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Rood licht controle

Op de Aalsterweg is tussen 16.00 uur en 17.00 uur een rood licht controle gehouden. Vijf bestuurders kregen een proces-verbaal.

Eindhoven: Inname rijbewijs na overschrijding maximum snelheid

Op de Leenderweg is dinsdagmiddag een 24-jarige Eindhovense automobilist zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De videosurveillance zag dat de bestuurder met een snelheid (na correctie) van 136 km/u over de Leenderweg reed. Dat is een overschrijding van 66 km/u. Het rijbewijs van de bestuurder is direct ingevorderd en er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt.