Endemol Entertainment

Hilversum, 28 januari 2004

Joint venture richt zich op mobiele applicaties

ENDEMOL EN GSMBOX BEREIKEN STRATEGISCHE OVEREENKOMST

Endemol en GSMBox Italy hebben een overeenkomst getekend rond de oprichting van een 50/50 joint venture, die zich bezig gaat houden met het ontwikkelen van applicaties voor mobiele telefonie. EndemolGsmbox S.p.A., gevestigd in Milaan, richt zich in eerste instantie op de Britse markt.

De joint venture bouwt voort op de huidige samenwerking tussen de twee bedrijven in zowel Spanje als Italië, waarbij mobiele applicaties voor succesvolle Endemol-programma's zoals 'Big Brother' en 'Cronicas Marcianas' worden ontwikkeld. Het bedrijf richt zich op de applicaties en systemen voor mobiele TV extensies (bijv. stemmen per SMS). Daarnaast gaat het zich bezighouden met het bouwen en beheren van databases van mobiele gebruikers. Tot slot gaat het bedrijf zich concentreren op mobiele entertainment rondom merknamen van derden. De activiteiten in Engeland gebeuren in nauwe samenwerking met Endemol UK.

Hubert Deitmers, verantwoordelijk voor o.a. Telephone & Computer Business binnen de Raad van Bestuur van Endemol, zegt hierover: "De combinatie van Endemol's sterke positie binnen de internationale media markt, de interactieve begeleiding van Endemol UK, en de expertise van GSMBox, vormt een sterke basis voor de joint venture. Bovendien vinden wij dit het juiste moment om de markt te benaderen. Dankzij de nieuwe technische ontwikkelingen op het gebied van communicatieplatforms en standaards, staat de groei van mobiele services nog maar aan het begin."

Endemol UK's Directeur Interactieve Media, Peter Cowley zegt: "Het ontwikkelen van content voor mobiele telefoons is een belangrijk onderdeel van onze interactieve strategie. De overeenkomst met een marktleider als GSMBox is daarom bijzonder aantrekkelijk voor Endemol UK en de samenwerking zal zeker bijdragen aan het versterken van onze marktpositie in deze snel groeiende branche."

"De joint venture heeft zichzelf ten doel gesteld een leidende positie te veroveren in de productie en verkoop van content voor de mobiele media markt", voegt Federico Bolondi, CEO van GSMBox toe. "Het lanceren van een bedrijf in Engeland is zowel een uitdaging als een voortreffelijk uitgangspunt voor onze toekomstige internationale expansie."


______________


Endemol Entertainment