AutoRai

28-1-2004

Suzuki Ignis ontvangt speciale Italiaanse designprijs

De internationale jury van The Worlds most Beautiful Automobile of 2003-verkiezing, die is gehouden in Milaan kende de Suzuki Ignis vijfdeurs een van de vier Special Award-designprijzen toe.

In Italië, de bakermat van alles wat met design te maken heeft, prees de vakkundige jury de Suzuki Ignis voor zijn doordachte vormgeving.

The Worlds most Beautiful Automobile-verkiezing is in 1993 in het leven geroepen. Dit jaar koos de jury uit 50 automodellen die in 2003 zijn geïntroduceerd de winnaars in acht categorieën. Daarnaast zijn er vier Special Awards toegekend, waaronder die voor de nieuwe Suzuki Ignis vijfdeurs.

De jury, bestaande uit kunstenaars, architecten en kunstcritici uit diverse landen, prijst de Ignis om zijn slimme interieur en opvallende design. Enerzijds is hij hoog, heeft hij brede wielkasten en oogt hij als een stoere 4x4-auto, anderzijds is het een compacte auto die wendbaarheid combineert met de ruimte van een stationwagen.

Vlot voor de dag
De nieuwe Suzuki Ignis vijfdeurs is in september 2003 op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Het model is van behoorlijk sportieve snit, maar dan wel gecombineerd met praktische eigenschappen. Suzuki heeft bij het design sterk gekeken naar de Europese smaak. De Ignis vijfdeurs wordt gebouwd in de Suzuki-fabriek in Hongarije.

Er kan gekozen worden uit twee benzinemotoren: de 1.3 VVT (94 pk) en de 1.5 VVT (99 pk). De krachtigste benzinemotor is naar keuze bovendien te koppelen aan een viertrapsautomaat of leverbaar met vierwielaandrijving. Daarnaast is er de 1.3 DDiS (69 pk) common-rail turbodieselmotor verkrijgbaar met een koppel van 170 Nm bij 2.000 toeren per minuut. Een soepele en zuinige motor. De Ignis vijfdeurs is er in vier uitrustingsniveaus: GA, GL, GLS en GLX. De topversie GLX is rijk uitgerust met onder meer een audio cd-speler met zes speakers, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, mistlampen vóór, elektrisch bedienbare ramen vóór en lichtmetalen velgen met brede 185/60R15 banden.

De Ignis vijfdeurs is leverbaar vanaf 11.999,-. Het topmodel, de Ignis vijfdeurs 1.5 GLX 4x4, kost 16.999,-. Er is overigens al een Suzuki Ignis (driedeurs) van 11.499,-.