Gemeente Zwolle

Aanbestedingsbeleid gemeente Zwolle in werking

Op 1 januari 2004 is de kadernotitie Aanbestedingsbeleid gemeente Zwolle in werking getreden. Dit betekent dat alle aanbestedingen vanaf 1 januari moeten gebeuren volgens de (interne) procedures zoals die in de kadernotitie zijn vastgesteld.

Sinds september 2001 heeft de gemeente Zwolle een inkoopbeleid en eigen algemene inkoopvoorwaarden. De kadernotitie is een nadere uitwerking van een onderdeel van het inkoopbeleid, namelijk het aanbesteden van leveringen, diensten en werken. Aanbesteden is het proces dat voorafgaat aan het verstrekken van een opdracht aan een derde voor de uitvoering van werken of de levering van diensten of producten.

De gemeente Zwolle stelt zich met het vaststellen van het aanbestedingsbeleid tot doel een integer en doelmatig aanbesteder te zijn. Integer, omdat de gemeente handelt volgens de wet en de basisbeginselen van het aanbestedingsrecht en behoorlijk bestuur. Deze beginselen zijn: transparant, objectief, niet discriminerend. En doelmatig door het efficiënt en effectief inzetten van publieke middelen. In het aanbestedingsbeleid legt de gemeente Zwolle vast welke uitgangspunten en procedures zij hanteert bij het aanbesteden en hoe de aanbestedingsfunctie organisatorisch is ingevuld.


---