Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch


Waterkering &
Waterhuishouding
Binnengekomen ontheffingsaanvragen:
Het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het waterschap Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch maakt bekend dat de volgende ontheffingen zijn aangevraagd: Keur op de waterkering waterschap Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch 1997:
Door E.J.A.M. de Backer, Maasdijk 118, Veen voor het bouwen, verbouwen en slopen van een pand en het ophogen van het talud, perceel kadastraal bekend gemeente Aalburg, sectie E, nrs. 2531, 2532. (04.0185/D.B.) Verordening waterhuishouding Noord-Brabant 1997 / Keur oppervlaktewateren waterschap Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch 1996: Door de Kurenpolder Recreatie, Kurenpolderweg 31 te Hank voor het verleggen en uitbreiden van een watergang, perceel kadastraal bekend gemeente Dussen ,sectie P, nr. 201 (04.0119/D.B.) Naar aanleiding van deze publicatie kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze kenbaar maken op de binnengekomen aanvragen. De zienswijze dient binnen 2 weken na dagtekening van deze bekendmaking schriftelijk te worden ingediend bij het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het waterschap Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch, Middelvaart 1, 4285 WS Woudrichem (correspondentie-adres: postbus 5, 4285 ZG Woudrichem). In de zienswijze moet in ieder geval worden vermeld: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van de aanvraag waarop de zienswijze betrekking heeft en de gronden van de zienswijze. De aanvragen kunnen op afspraak worden ingezien; daarbij kan tevens informatie worden verkregen over de wijze van beoordeling. Verleende ontheffingen:
Het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het waterschap Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch maakt bekend dat de volgende ontheffingen zijn verleend: Keur op de waterkering waterschap Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch 1997
Aan C.J. van der Pluijm-Drabbe, Buitendijk 62 te Hank voor het bekleden van het talud met worteldoek en het inplanten met bodembedekkers op het perceel kadastraal bekend gemeente Dussen, sectie O, nr. 93. (04.0179/D.B.) Keur oppervlaktewateren waterschap Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch 1996: Aan A.W. Colijn, Voompad 10 te Genderen voor het aanleggen van een brug over een watergang van overwegend belang voor de waterbeheersing (leidingvaknummer HA 1610) gelegen ten noorden van de Tol nabij huisnummer 5 in Genderen, perceel kadastraal bekend gemeente Aalburg, sectie D, nrs. 4, 1449, 1548. (04.0177/D.B.) Aan Gemeente Aalburg voor het dempen van een bermsloot gelegen ten westen van de Kelderstraat nabij de kruising met de Hoofdstraat in Genderen, perceel kadastraal bekend gemeente Aalburg, sectie AB, nrs. 1757 en 1758; het verlengen van een duiker ter plaatse van de hiervoor genoemde demping van de bermsloot ten westen van de Kelderstraat, perceel kadastraal bekend gemeente Aalburg, sectie AB, nrs. 1757 en 1758. (04.0178/D.B.) Aan J. v.d. Pluijm, Pleunesteeg 8 te Dussen voor het aanleggen van een leiding (ten behoeve van het beregenen van fruitbomen) onder een hoofdwatergang (AL 1650) gelegen langs de Pleunesteeg ter hoogte van het perceel, kadastraal bekend gemeente Dussen, sectie S nr. 649; het verplaatsen van een zuigput uit een hoofdwatergang met aanduiding AL 1650, naar een hoofdwatergang met aanduiding AL 1660. (04.0123/D.B.) Aan J.H.A. Eijkhout-Sagt, Dorpsstraat 42 te Dussen voor het aanbrengen van een keerwand over een lengte van circa 32 meter, op het talud langs een kavelsloot, gelegen aan de zuidzijde van de Dorpsstraat te Dussen, ter hoogte van het perceel, kadastraal bekend gemeente Dussen, sectie N nr. 724; het aanbrengen van een beschoeiing over een lengte van circa 32 meter in een kavelsloot, gelegen aan de zuidzijde van de Dorpsstraat te Dussen, ter hoogte van het perceel, kadastraal bekend gemeente Dussen, sectie N nr. 724. (03.2543/D.B.) Een ieder die meent door het verlenen van deze ontheffingen rechtstreeks in zijn belang te zijn getroffen, kan binnen zes weken na dagtekening van deze bekendmaking schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het waterschap Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch, Middelvaart 1, 4285 WS Woudrichem (correspondentie-adres: postbus 5, 4285 ZG Woudrichem). Het bezwaarschrift moet minimaal vermelden: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het ingediende bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Schorsing kan slechts plaatsvinden op verzoek en na uitspraak van de president van de rechtbank te Breda in een spoedeisende zaak. Telefonische informatie omtrent de verleende ontheffingen kan worden ingewonnen bij:
- Afdeling Dijkbeheer (0183-305020) en de Afdeling Waterbeheer (0183-305018), voor wat betreft de technische aspecten van de ontheffing;
- Bestuurlijk Juridische Zaken (0183)305023, voor wat betreft de juridische aspecten van de ontheffing. Woudrichem, 28 januari 2004.