Ingezonden persbericht

OPEN BRIEF 'Kritisch raadsleden overleg' (KRO)

Opstelten; partijdinosaurus van de VVD

ROTTERDAM, 20040128 -- Burgemeester Opstelten wil als partijdinosaurus van de VVD de belangen van de 'gevestigde coalitie en oppositie' verdedigen. Burgemeester Opstelten vindt de volksvertegenwoordigers maar lastig als ze hun bek open trekken om zijn beleid te bekritiseren. Hiermee verzaakt hij zijn wettelijke plicht als voorzitter van de gemeenteraad, want de gemeenteraad moet te allen tijde het beleid controleren. Door zijn wilde uitspraken brengt hij de democratie in gevaar, want raadsleden zijn dan niet meer dan schoothondjes van de gevestigde orde.


OPEN BRIEF 'Kritisch raadsleden overleg' (KRO)


De grote partijen durven mistanden niet aan te kaarten, dat zorgt alleen maar voor herrie en drukte. Dan kunnen ze niet rustig doorslapen, tijdens het slapen hun geld verdienen en vooral lang op het pluche blijven zitten. Het 'collega' denken bij politici staat een kritische benadering in de weg, omdat iedereen vriendjes en vriendinnetjes wil blijven met elkaar.


Het motief dat het meer geld zou kosten is uit de lucht gegrepen, want de totale vergoeding aan alle fracties blijft gelijk. Het wordt gewoon afgetrokken bij de fractie waar de man vertrekt. Alleen de kosten voor kantoorruimte zouden er bij komen. Dat deze ruimten toch leeg zouden staan indien er zoals afgesproken 10% van de ambtenaren af zou vloeien wordt voor het gemak maar onder tafel geschoffeld. Liegen en bedriegen, daar zijn de heren steengoed in.


Mensen vergeten dat wij wel degelijk een achterban hebben. Nieuw Rechts en de LPF hebben in Rotterdam vele honderden leden. Rotterdammers die juist van ons iets verwachten waardoor de politiek weer interessant wordt, wat door de andere partijen de nek is om gedraaid. Het 'kritisch raadsleden overleg' (KRO) is opgericht om te pleiten voor een levendige politieke discussie, waarbij er alle ruimte is voor verschil van mening en werkwijze.


Groeten,
Namens het 'Kritisch raadsleden overleg' (KRO)


Michiel Smit
Lid gemeenteraad Rotterdam

Landelijk voorzitter Nieuw Rechts


Harry Maronier

Lid gemeenteraad Rotterdam

Voorzitter LPF Zuid-Holland




Ingezonden persbericht