Gemeente Voorburg-Leidschendam


Kenniscafé voor vrijwilligers op 29 januari 2004

Persbericht: Leidschendam-Voorburg, 23 januari 2004
---


* Meer informatie over vrijwilligers en het kenniscafé

Vrijwilligerswerk in de hoofdrol

Het nieuwe jaar wordt voor de besturen, kaderleden en coördinatoren in Leidschendam-Voorburg goed ingeluid met een kenniscafé op donderdag 29 januari a.s. in theater De Tobbe. Dit eerste kenniscafé in 2004 heeft als rode draad werving en promotie. ´Uit het onderzoek naar de stand van zaken in het vrijwilligerswerk is gebleken dat de werving van nieuwe vrijwilligers voor de meeste organisaties en verenigingen één van de belangrijkste knelpunten is. Als gemeente willen we de vrijwilligers hiervoor graag handvatten bieden´, aldus wethouder mr. E.P. Beimers.

Theaterstuk
Onder het motto ´Bekend maakt bemind´ gaat in maart een werving- en promotiecampagne van start. Een paar maanden lang zullen dan vrijwilligers en vrijwilligerswerk in Leidschendam-Voorburg op verschillende manieren worden belicht. Tijdens het kenniscafé zal een start worden gemaakt met de campagne. Speeltheater Klapstuk zal in een theaterprogramma het vrijwilligerswerk voor het voetlicht brengen. Wethouder Beimers speelt in het theaterstuk een gastrol.

Workshops
Om aan het kenniselement van de bijeenkomst te voldoen, zullen twee workshops worden gehouden:

* ´De nieuwe vrijwilliger´. In deze workshop komt aan de orde wie die nieuwe vrijwilliger precies is en hoe deze kan worden binnengehaald.

* ´Werven van vrijwilligers´. In deze workshop maken de deelnemers kennis met methodieken om gericht vrijwilligers te werven. Aan het eind van de avond kunnen de aanwezigen een hapje en een drankje nuttigen en informeel met elkaar van gedachten wisselen.

Project Vitaal Vrijwilligerswerk
Het kenniscafé op 29 januari is de derde op rij. De vorige kenniscafés verheugden zich in een grote belangstelling en voldoen duidelijk aan een behoefte. De kenniscafés hebben als doelstelling informatieuitwisseling, netwerkvorming en signalering en vormen een onderdeel van het project Vitaal Vrijwilligerswerk.