Gemeente Rotterdam

27 januari 2004

Eerste nieuwe Rotterdamse ambtenaren leggen ambtseed af

Op 29 januari legt een groep van circa vijfenveertig nieuwe Rotterdamse ambtenaren de ambtseed af ten overstaan van burgemeester Opstelten. De eedaflegging is een onderdeel van een centrale introductiebijeenkomst 'De Rotterdamse Start: een veelbelovend begin', die bedoeld is voor medewerkers die onlangs in dienst zijn getreden van de gemeente Rotterdam. Op het programma van de bijeenkomst staan ook de introductie van een overkoepelende gedragscode voor alle gemeentelijke diensten, de vertoning van de film 'Ambassadeur van een wereldstad', een groepsfoto en een lunch.

Het programma is uniek vanwege de directe betrokkenheid van het college van burgemeester en wethouders: maandelijks zal een lid van het college de ambtseed afnemen in een centrale bijeenkomst voor alle gemeentelijke organisatieonderdelen. Het college wil ambtenaren er meer bewust van maken dat zij hun functie vervullen ten behoeve van de burgers en de stad. Bovendien wil het laten zien dat ambtenaren een bijzondere, dienstverlenende functie hebben, waarbij integriteit belangrijk is.

Het afnemen van de ambtseed zal maandelijks plaatsvinden. Iedereen die op of na 1 december 2003 in dienst treedt bij de gemeente Rotterdam is verplicht de introductiebijeenkomst bij te wonen.

U bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst van 29 januari bij te wonen. Deze vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis. Het programma ziet er als volgt uit:

09.05 uur Welkom door dagvoorzitter Karin Ingelse 09.10 uur Film: 'Ambassadeur van een wereldstad'
09.30 uur Gedragscode en Gedragscodekrakers
10.15 uur Pauze
10.45 uur Introductie Gedragscode en Gedragscodekraker met: - Burgemeester Ivo Opstelten
- Wethouder Nico Janssens
- Directeur Gemeentewerken, Cees de Wijs
11.00 uur Afnemen ambtseed door burgemeester Opstelten 11.30 uur Maken groepsfoto / tekenen oorkonde
11.40 uur Start lunchbuffet
12.30 uur Einde

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam