Gemeente Rotterdam

Nr. 7
27 januari 2004

Burgemeester Opstelten geeft startsein huis-aan-huisbezorging Stadskrant

Burgemeester mr. Ivo Opstelten geeft donderdag 29 januari tussen 12.30 en 13 uur op de markt aan de Grote Visserijstraat het officiële startsein voor de huis-aan-huisbezorging van de Stadskrant Rotterdam. Dat gebeurt vanuit een kraam die bij de bibliotheek op het plein staat. Tijdens deze bijeenkomst houdt de burgemeester eerst gesprekken met marktbezoekers over de informatievoorziening van de gemeente. Vervolgens verricht hij een symbolische handeling, waarmee de bezorging een feit is.

De Stadskrant is 27 jaar geleden opgericht om de Rotterdammers te informeren over gemeentelijke regelingen en tarieven die voor een groot publiek interessant konden zijn. Het was de eerste gemeentelijke krant in Nederland. Later volgden o.a. Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Inmiddels is de inhoud sterk uitgebreid. De nadruk ligt nog steeds op informatie over gemeentelijke voorzieningen, maar daarnaast wordt ook aandacht besteed aan het collegebeleid, met name aan de prioriteiten van het college.

De krant werd tot dusver verspreid via 500 punten in de stad en in het openbaar vervoer. Vanaf januari is de krant opgenomen in de huis-aan-huiskranten van Maasstad Weekbladen.

noot voor de redactie/