Gemeente Apeldoorn

Belangrijkste onderwerpen raadsvergadering 29 januari 2004

De gemeenteraad van Apeldoorn heeft donderdag 29 januari onder meer de bespreekpunten 'kaderstelling toerisme & recreatie' en 'bestemmingsplan Brinkhorst & Orden' op de agenda staan.

Kaderstelling toerisme & recreatie
De gemeenteraad bespreekt donderdag de (gewijzigde) raadsopdracht kaderstelling toerisme en recreatie die het college richtlijnen geeft waarbinnen het beleidsveld toerisme & recreatie tot en met 2007 kan worden uitgevoerd. Doelstelling van de raadsopdracht is om in de komende jaren het aantal overnachtingen en attractiebezoekers in Apeldoorn minimaal op niveau te houden en de Veluwe structureel terug te brengen op de tweede plaats in de top 10 van binnenlandse vakantiebestemmingen. In de notitie ontmoeten in Apeldoorn staan de uitvoeringskaders toegelicht. Tijdens de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling van 13 januari 2004 adviseerden de fracties van het CDA en Leefbaar Apeldoorn positief op het raadsvoorstel. De overige fracties wensten fractieberaad met name over de onderwerpen 'plattelandstoerisme' en 'wandelpaden' en vroegen de wethouder met een aanvullende kaderstelling te komen. Inmiddels is raadsopdracht, met de gewijzigde twee punten, verstrekt en dient deze als vergaderstuk op de raadsvergadering van 29 januari.

Bestemmingsplan Brinkhorst & Orden
Het bestemmingsplan betreft het gebied tussen de Asselsestraat, Wilhelmina Druckerstraat, de spoorlijn en het bos- en natuurgebeid ten westen van het sportpark Orderbos. Gedurende de ter inzagelegging (vier weken vanaf 2 juni 2003) zijn er 22 brieven met zienswijzen ontvangen.

In het raadsvoorstel wordt voorgesteld de door de raad ter inzage gelegde zienswijzennota, waarin onder meer op verzoek van de fracties de wijziging is verwerkt dat de bedrijvenbestemming op het perceel Zanderijweg 4 wordt vervangen voor een bestemming woondoeleinden, vast te stellen. Tijdens de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling van 13 januari 2004 wensten alle fracties fractieberaad met een positieve insteek op het raadsvoorstel. Het fractieberaad had betrekking op het inmiddels aangepaste punt van de bestemmingswijziging aan de Zanderijweg.

Overige onderwerpen
Uiteraard staan ook het vragenuur en een aantal hamerstukken op de agenda.

Voor het laatst bijgewerkt op: 27-jan-2004 04:40