Time : 11:34:42 AM
Date : Wednesday, January 28, 2004
Sender Name: Child Focus

Child Focus: bezoek van de Koningin en Mevrouw Kofi Annan

Brussel, 28 januari 2004

Bezoek van de Koningin en Mevrouw Kofi Annan : voor Child Focus de gelegenheid om internationale dimensie van verdwijning en seksuele uitbuiting van kinderen te onderlijnen.

Op 29 januari a.s. bezoekt de Koningin met Mevrouw Annan, echtgenote van de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Child Focus. Als Erevoorzitster van Child Focus speelt de Koningin een belangrijke rol in de bekendmaking van het Centrum en de bevordering van de oprichting van operationele centra, gebaseerd op het model van Child Focus, in Europa en de wereld.

Sinds zijn oprichting is Child Focus ­ dat vorig jaar dossiers van
3.360 kinderen behandelde ­ dagelijks geconfronteerd met fenomenen die een Europese en mondiale dimensie hebben : kinderen die door een ouder naar het buitenland ontvoerd worden zonder de toelating van de andere ouder; minderjarigen die hun thuislanden in Centraal-Europa, Azië en Afrika verlaten en zonder begeleiding door West-Europa zwerven, hopend op een betere toekomst doch meestal het slachtoffer van economische of seksuele uitbuiting; en tenslotte kinderen die misbruikt worden voor de alsmaar uitbreidende markt van kinderpornografie op het Internet.

Ons Centrum is ervan overtuigd dat het concept, waarbij een privé organisatie samenwerkt met de overheid, toepasselijk en haalbaar is in elk land en aangepast kan worden aan de specificiteiten van elk land.

Het bezoek van de Koningin en Mevrouw Annan vormt opnieuw een gelegenheid voor Child Focus om te onderlijnen dat de verdwijning en de seksuele uitbuiting van kinderen geen grenzen kennen en dat een beleid om deze fenomenen te bestrijden op wereldvlak ontwikkeld moet worden.

Informatie voor de pers

Isabelle MARNEFFE 02/475 44 60 isabelle.marneffe@childfocus.org

Colette BRICHAUX 02/475 44 22 colette.brichaux@childfocus.org