Gemeente Zaanstad

29 januari: Landelijke Gedichtendag

woensdag 28 januari 2004

Het Brede Schoolproject Wormerveer viert de landelijke Gedichtendag op donderdagmiddag 29 januari grootscheeps in buurtcentrum De Lorzie. Kinderen van de drie basisscholen De Mei, Toermalijn en De Pionier in Wormerveer hebben fotos en tekeningen gemaakt van hun favoriete plek in Wormerveer. Daarbij maakten zij passende gedichten. De meest bijzondere beelden en gedichten worden donderdagmiddag gepresenteerd door de makers.
Een deskundige jury geeft haar oordeel over alle werken. Deze jury bestaat uit:
Foka Boersma, sociaal cultureel werkster bij Stichting Welsaen Annemiek Zwagerman, werkend bij bibliotheekfiliaal WormerveerThea van t Loo, voorzitter Wijkoverleg Wormerveer
Peter Louman, Zaanse kunstenaar en grafisch vormgever

Gedichtenbundel
De meest speciale werken komen, net als vorig jaar, in een prachtige bundel. Daarin staat een zogenaamde Beeldenroute: een wandeling langs de mooiste plekjes van Wormerveer, gezien door de ogen van de kinderen. De bundel wordt net als vorig jaar vormgegeven door jurylid Peter Louman. Rond half maart is er een feestelijke presentatie van dit alles.

Zaans Museum
Het werk van de kinderen krijgt ook een plek in het Zaans Museum (Zaanse Schans). Tijdens de tentoonstelling Mooi Zooitje zijn de werken van half februari tot begin maart te bewonderen op de galerij van het museum. Wellicht gaat verhuist de expositie daarna naar de bibliotheek in Wormerveer.

Alle belangstellenden zijn welkom op de landelijke Gedichtendag op 29 januari. Het programma is van 16.00 uur tot 17.30 uur, plaats van handeling is buurtcentrum De Lorzie op het Marktplein in Wormerveer.

Door op onderstaande links te klikken kunt u overig nieuws uit de regio vinden.

http://zaanstreek.webregio.nl
www.nhd.nl
www.rtvnh.nl