Gemeente Amsterdam

Gehandicapte en niet-gehandicapte Amsterdammers ontmoeten elkaar

28 januari 2004 - Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling De gemeente Amsterdam wil stimuleren dat Amsterdammers met een handicap of chronische ziekte en Amsterdammers zonder deze beperkingen elkaar ontmoeten. Zij riep daarom vorig jaar - het Europees jaar van mensen met een handicap - organisaties en bedrijven op om projectvoorstellen hiervoor in te dienen.

Het bedrijf Robin Good is de winnaar van deze open inschrijving. Het project getiteld "Amsterdammers ontmoeten elkaar" houdt in dat 1000 Amsterdammers met een lichamelijke handicap en 1000 mensen zonder handicap als vrijwilligers samenwerken. Dit gebeurt in grote en kleine teams en op verschillende terreinen, zoals welzijn, sport en cultuur. Iedere maand organiseert een team een activiteit, bijvoorbeeld straattoneel, een songfestival voor verstandelijk gehandicapten of een introductie voor oudere Amsterdammers met internet.

Robin Good start het project op 29 januari 2004 met een openingsbijeenkomst. Op deze middag maken 20 vrijwilligers onder begeleiding van enkele kunstenaars kunstwerken om de gebouwen van het Leger des Heils mee op te luisteren.

Wilt u meer informatie over het project van Robin Good of zelf vrijwilliger worden? Kijk op www.amsterdamontmoet.nl.

© Gemeente Amsterdam