Politiebond ACP

Stilte voor de storm?

De onderhandelingen voor de nieuwe politie-CAO zijn volop bezig. Regelmatig krijgt Politievakorganisatie ACP vragen van leden over de stand van zaken. De meest gestelde vraag luidt: "We horen maar weinig over de onderhandelingen, hoe komt dat?" Onderstaand een antwoord op uw vragen.

Dat u maar weinig nieuws hoort of leest over de onderhandelingen komt doordat er afspraken zijn gemaakt tussen de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de politiebonden over de wijze van communiceren. In het belang van open en reëel CAO-overleg is tussen partijen afgesproken dat er uit informeel overleg niets naar buiten gebracht wordt. Wanneer iedereen in elk stadium weet wat de stand van zaken is, wordt de kans groter de onderhandelaars beïnvloedt worden van buitenaf. Dit is niet de bedoeling! Alleen over formeel afgehandelde zaken mag worden gecommuniceerd.

Het overleg bevindt zich nog in een vroeg stadium. De premie en het pakket van de DGVP zijn tot nu toe de enige zaken die formeel zijn afgehandeld tijdens de onderhandelingen. U bent hierover reeds geïnformeerd (via Politiebericht en de website). Naast de DGVP zijn er op dit moment nog geen andere zaken afgehandeld. Zodra er ontwikkelingen zijn waarover gecommuniceerd mag en kan worden, leest u het natuurlijk in Politiebericht en op de site van de ACP. Kijkt u regelmatig bij CAO-nieuws op de beginpagina van www.acp.nl . Daaronder wordt namelijk alles gepubliceerd dat maar iets te maken heeft met de CAO 2004.