Heuvelrug 10.00 uur

Utrecht 29-01-2004 - Persberichten district Heuvelrug

Uitgever van vals geld opgepakt

RHENEN De politie heeft afgelopen dinsdag een 23-jarige inwoner van Rhenen op het politiebureau ontboden. De man werd verdacht van het uitgeven van een vals 50 euro-biljet. Hij bekende dit feit.

De Rhenenaar gaf enkele maanden geleden het biljet uit bij een horecagelegenheid aan de Utrechtsestraatweg. De eigenaar zag daarna dat het biljet vals was. De gedupeerde man kwam in een later gesprek met een collega-ondernemer er achter dat dit biljet ook bij andere ondernemers in Rhenen was aangeboden. De politie stelde vervolgens een onderzoek in.

Aan de hand van getuigenverklaringen van deze ondernemers werd uiteindelijk een naam bij de politie bekend. Hierop is de man afgelopen dinsdag ontboden. Hij gaf toe dat hij een vals biljet bij zich had, die hij weer gekregen had van een bekende. De Rhenenaar wist dat het biljet vals was, maar probeerde deze toch uit te geven.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor het uitgeven van vals geld.

Mannen met elkaar op de vuist

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Romulus zijn woensdag rond 20.30 uur twee mannen met elkaar op de vuist gegaan.
Het tweetal, 47- en 58-jaar uit Wijk bij Duurstede, legde over het voorval tegenstrijdige verklaringen af. Zo zou de ander begonnen zijn en eveneens de ander geslagen hebben. Vast staat dat de twee elkaar tegenkwamen tijdens het gooien van sneeuwballen. Dit resulteerde in lijfelijk contact. De twee mannen zijn door de politie aangehouden. In het politiebureau deden zij aangifte tegen elkaar van mishandeling.