Eemland zuid 09.50 uur

Utrecht 29-01-2004 - Persberichten district Eemland zuid

2e verdachte steekpartij aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft na onderzoek in totaal twee mannen uit Amersfoort van 19 en 20 jaar aangehouden op verdenking van het neersteken van een 53-jarige man in zijn woning aan het Ploegerspad op zaterdagavond 27 december 2003.

De politie trof op maandagmiddag 29 december de zwaargewonde man aan in zijn woning. Via een buurtbewoner ontving de politie de melding dat er mogelijk een gewonde bewoner in zijn woning lag. De man werd aangetroffen en bleek door messteken zwaargewond en was met een zwaar voorwerp op het hoofd geslagen. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Na uitgebreid onderzoek werd op 20 januari een 20-jarige verdachte aangehouden. Op 27 januari volgde de aanhouding van de 19-jarige man. Beiden werden in de eigen woning aangehouden en er hebben doorzoekingen in deze huizen plaatsgevonden. Zij zijn verhoord en hebben hun aandeel bekend in het neerslaan en meermaals steken van het slachtoffer met de reden het slachtoffer te beroven. Vervolgens werden door het duo verschillende goederen weggenomen uit de woning.

Het slachtoffer heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten en revalideert.

Dronken bestuurder

AMERSFOORT De politie kreeg woensdag rond 12.15 uur de melding van een doorrijden na aanrijding op de Pieter Stastokerf.

Deze autobestuurder was tegen een ander voertuig aangekomen, maar daarna ondanks de veroorzaakte schade doorgereden. De politie wist de bestuurder te achterhalen. Deze 41-jarige man uit Delft bleek teveel alcohol gedronken te hebben (625 ug/l) en niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, onder meer voor het doorrijden na een aanrijding.